Finalitza la 8a edició de la Setmana de la Natura, amb més de 500 activitats!

12/06/2023

El passat 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, va finalitzar la 8a edició de la Setmana de la Natura, en la qual 313 organitzadors han celebrat 523 activitats, on milers de participants s’han involucrat per conscienciar sobre la necessitat de tenir cura de la natura i el territori.

Sota el paraigua de la Setmana de la Natura i amb l’eslògan “Amb tu, Restaurem la Natura!”, biblioteques, escoles, entitats ambientals, ajuntaments, parcs naturals o empreses han desplegat arreu del país 214 sortides/visites guiades, 70 activitats de voluntariat ambiental, 49 exposicions, 143 cursos/tallers, 68 xerrades, 7 concursos, 10 anellaments d’ocells i d’altres 200 activitats variades.

Continuar llegint

Els incendis són una amenaça pels boscos mediterranis?

12/05/2023

La societat percep els incendis com quelcom negatiu, però el paper d’aquests és molt important en la dinàmica natural dels sistemes forestals mediterranis. Per exemple el pi blanc germina molt bé després d’un incendi, i el seu impacte també pot ser positiu per aquelles espècies que viuen en espais oberts com matollars o prats, i que actualment estan en regressió. A Catalunya, la pèrdua de fauna silvestre que depèn d’ambients oberts supera el 30% en 20 anys.

 

Cal remarcar, però, que hi ha alguns factors que estan alterant les dinàmiques naturals i que afavoreixen que els incendis puguin representar una amenaça.

Continuar llegint

Vine a l’acte de presentació de la Setmana Natura 2023!

05/05/2023

Dissabte, 13 de maig, a les 10h, conjuntament amb l’Associació Mediambiental la Sínia, organitzem una acció de voluntariat centrada en l’àmbit litoral del torrent de la Móra de Tarragona com a exemple d’una de les més de 400 activitats que, sota el paraigües de la 8a Setmana de la Natura, tindrà lloc a molts racons de la geografia catalana entre el 22 de maig i el 5 de juny de 2023.

Continuar llegint

Com afecta la sequera als boscos catalans?

27/04/2023

La vegetació mediterrània que tenim a Catalunya està molt preparada per a la manca d’aigua. Tot i així, els experts adverteixen que la situació de sequera persistent que estem vivint actualment ens pot portar a un escenari desconegut.

Continuar llegint

Per què és important la restauració ecològica?

21/04/2023

Catalunya està inclosa entre els 34 territoris amb més biodiversitat del planeta. Dins l’estat espanyol representa un 36% de la riquesa total d’espècies, i conté un 26% de la biodiversitat coneguda de la Unió Europea.

Tot i així, ja fa un temps que s’està lluitant per frenar la davallada progressiva i generalitzada de biodiversitat que està patint.

Continuar llegint

#RestauremlaNatura! S’apropa la 8a edició de la Setmana de la Natura

03/04/2023

La Setmana de la Natura 2023 tindrà lloc del 22 de maig al 5 de juny i ens encantaria comptar amb vosaltres per a l’organització d’una o més activitats!

Després de l’èxit de la darrera edició (amb 566 activitats i 303 organitzadors!), esperem enguany poder celebrar una gran 8a edició de la Setmana de la Natura, i per això volem comptar amb la vostra participació i implicació.

Continuar llegint