#RestauremlaNatura! S’apropa la 8a edició de la Setmana de la Natura

03/04/2023

Compartir:

La Setmana de la Natura 2023 tindrà lloc del 22 de maig al 5 de juny i ens encantaria comptar amb vosaltres per a l’organització d’una o més activitats!

Després de l’èxit de la darrera edició (amb 566 activitats i 303 organitzadors!), esperem enguany poder celebrar una gran 8a edició de la Setmana de la Natura, i per això volem comptar amb la vostra participació i implicació.

Malgrat els esforços duts a terme, la pèrdua de biodiversitat encara afecta greument a Catalunya. En els darrers 20 anys, les poblacions de fauna han tingut una davallada del 24% dels seus individus, i el 81% dels hàbitats protegits es troben en mal estat, destacant les zones humides, un dels hàbitats amb més biodiversitat i més degradats de Catalunya.

Aquesta situació mostra la necessitat urgent de restaurar la natura. Per això, la Setmana de la Natura, que dona el seu tret de sortida amb el Dia Internacional de la Diversitat Biològica (22 de maig), inclou el Dia Europeu dels Parcs (24 de maig) i finalitza amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), servirà un any més per visibilitzar la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per mantenir el bon funcionament dels ecosistemes i fer front a la pèrdua de biodiversitat i a la crisi climàtica.

 

Com es pot participar?

●    Organitza una activitat per la restauració de la natura i puja-la a través del formulari web.

Cerca la col·laboració amb les entitats ambientals de la vostra zona: segur que podeu organitzar conjuntament alguna activitat per posar en valor la seva experiència en tasques de conservació i defensa de la natura.

Alguns exemples: sortides d’educació ambiental, censos, plantades, dinars de d’aprofitament, debats sobre les causes de la crisi ecològica, extracció de plantes invasores, conferències, xerrades, tallers, exposicions, gimcanes…

Si vols més informació, consulta el dossier per organitzadors d’activitats.

●    Difon la Setmana Natura prèviament al vostre entorn, per donar-la a conèixer a tothom qui pugui estar interessat en organitzar una activitat o participar a les activitats (contacta amb mitjans locals, parlant amb coneguts, amb les entitats properes, etc.).

●    El dia de l’activitat, promociona-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #setmananatura, publicant les fotos de les vostres activitats! Us farem arribar el braçalet solidari #setmananatura perquè ho repartiu entre els participants de les vostres activitats.

 

Durant la Setmana, podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb el hashtag #setmananatura. També podeu seguir-nos a Facebook, Twitter o Instagram al perfil @SetmanaNatura.

 

Amb tu, #RestauremLaNatura!

 

La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.