Coneix els Ambaixadors i Ambaixadores de la Setmana de la Natura 2024

28/05/2024

La Setmana de la Natura compta amb la complicitat i el suport dels que anomenem Ambaixadors de la Setmana de la Natura. Es tracta d’un grup de persones que venen de diferents àmbits, com ara del món artístic, esportiu, culinari, naturalista o periodístic.

Totes elles tenen un vincle amb la natura, el voluntariat o l’associacionisme, i ens mostren de quina forma és aquest vincle tot donant suport a la iniciativa. Te les presentem!

Continuar llegint

24 de maig, celebrem el Dia Europeu dels Parcs!

24/05/2024

Cada any, el Dia Europeu dels Parcs se celebra al voltant del 24 de maig. Té com a objectiu apropar les persones a la natura i conscienciar la ciutadania sobre la importància de la bellesa natural preservada a les àrees protegides i la importància de la conservació i la gestió sostenible d’aquests espais.

Continuar llegint

Sigues part del pla en el Dia Internacional de la Biodiversitat!

22/05/2024

22 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Biològica #PartOfThePlan

La diversitat biològica s’entén sovint com la gran varietat de plantes, animals i microorganismes, però també inclou les diferències genètiques dins de cada espècie —per exemple, entre varietats de cultius i de bestiar— i la varietat d’ecosistemes (llacs, boscos, deserts, paisatges agrícoles) que acullen múltiples tipus d’interaccions entre els seus membres (humans, plantes, animals).

Continuar llegint

Apropa’t a conèixer les entitats de voluntariat dels centres de fauna durant la Setmana de la Natura!

15/05/2024

Anualment s’impliquen prop de 90 persones com a voluntàries amb els centres de fauna salvatge de Catalunya. Donen suport general a les tasques d’acollida, rehabilitació i alliberament d’animals salvatges ferits, i també a les activitats de difusió i educació ambiental.

Si vols conèixer la seva tasca i com participar-hi, apropa’t a les activitats que s’organitzen durant la Setmana de la Natura!

Continuar llegint

Les biblioteques: un col·lectiu organitzador indispensable de la Setmana de la Natura

17/04/2024

Un any més arriba la Setmana de la Natura, i cada edició que passa compta amb una participació més gran d’un col·lectiu organitzador indispensable: les biblioteques.

L’any passat vam comptar amb la participació de més de 80 biblioteques, les quals van organitzar més de 130 activitats! Aquest any, la Xarxa de biblioteques ambientals de Catalunya DocAmbCat es posa en marxa, i biblioteques que en formen part i també altres  biblioteques del territori organitzaran activitats per parlar de la conservació de la natura i de la necessitat de reconnectar hàbitats aïllats a través de connectors ecològics sota el lema #ConnectemLaNatura.

Continuar llegint