El 5 de juny celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient!

04/06/2024

Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient.

Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA).

El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) es celebra el 5 de juny de cada any, és el principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l’acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient.

Celebrat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l’escalfament global, el consum sostenible i els delictes contra la natura. Cada any, es basa en un tema nou que les diferents organitzacions d’arreu del món adopten per promoure causes ambientals.

Som la generació de la restauració

El Dia Mundial del Medi Ambient 2024 se centra en la restauració de la terra, la desertificació i la resiliència davant les sequeres. Aquest és l’any en què se celebra el 30è aniversari de la Convenció de les Nacions Unides de la Lluita contra la Desertificació.

Segons la Convenció de les Nacions Unides de Lluita contra la Desertificació, fins al 40% de les zones terrestres del planeta estan degradades, cosa que afecta directament la meitat de la població mundial i posa en perill aproximadament la meitat del PIB mundial. El nombre i la durada dels períodes de sequera han augmentat un 29% des de l’any 2000 i, si no es prenen mesures urgents, les sequeres podrien afectar més de tres quartes parts de la població mundial el 2050.

Tu també pots ser part de la solució

Davant d’aquesta situació, tens l’oportunitat de prendre part en la seva solució sumant-te a les iniciatives de conservació de la natura que promouen les entitats ambientals de Catalunya.

Del 22 de maig al 5 de juny durant la Setmana de la Natura, i la resta de l’any, a través del portal del Voluntariat Ambiental!

 

#GenerationRestoration #DiaMundialMediAmbient