Coneix els Ambaixadors i Ambaixadores de la Setmana de la Natura 2024

28/05/2024

La Setmana de la Natura compta amb la complicitat i el suport dels que anomenem Ambaixadors de la Setmana de la Natura. Es tracta d’un grup de persones que venen de diferents àmbits, com ara del món artístic, esportiu, culinari, naturalista o periodístic.

Totes elles tenen un vincle amb la natura, el voluntariat o l’associacionisme, i ens mostren de quina forma és aquest vincle tot donant suport a la iniciativa. Te les presentem!

Persones Ambaixadores de la 9a Setmana de la Natura

Cesk Freixas 

En Cesk és músic i escriptor de cançons, a través de les quals contribueix a recuperar les cançons d’autor i de protesta als països catalans. A través de la música, és activista polític i cultural, i ha voltat tot el territori fent al voltant de 2.000 actuacions.

També ha escrit diversos llibres com ara «Contes d’avui i de sempre» o «El delta de les paraules».

Per a ell, el vincle amb el territori i la connexió amb la natura és essencial.

Segueix-lo a Instagram: @ceskfreixas · Twitter: @ceskfreixas · Youtube: @ceskfreixas

 

Olivia Mandle

L’Olivia és una jove activista ambiental i defensora dels drets dels animals marins.

La seva carrera no ha fet més que començar, i ja la coneixem per ser autora del llibre «Si es cosa tuya», presentadora del programa #Kanviem? De 3CAT, i rebre diversos premis i reconeixements com «Food Hero» 2023 per les Naciosn Unides, o «Líders joves del moment» per WOW: Women of the World Foundation, o ser ambaixadora del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea des del 2021, entre molts d’altres.

Segueix-la a Instagram: @oliviamandle · Twitter: @oliviamandle · Youtube: @oliviamandle

 

Ada Parellada

L’Ada és restauradora, divulgadora i activista contra el malbaratament alimentari.

Dirigeix el restaurant barceloní Semproniana, i és autora d’una vintena de llibres de divulgació culinària, com per exemple «La cuina sostenible». També col·labora amb diferents mitjans de comunicació des d’on transmet la necessitat de recuperar els hàbits culinaris a les llars, i la podem trobar fent tallers a mercats i fires.

Segueix-la a Instagram: @adaparellada · Twitter: @adaparellada

 

Lluc Crusellas

En Lluc és pastisser i xocolater. Al 2021 guanya el títol del millor xocolater de l’estat espanyol «World Chocolate Masters Spain», i un any després se’l reconeix com a millor xocolater del món guanyant el «World Chocolate Masters 2022».

Dirigeix la pastisseria El Carme de Vic, l’empresa EUKARYA XOCOLAT i compagina la seva activitat professional amb l’esport, concretament la bici, font d’inspiració i de connexió amb la natura imprescindible per a ell.

Segueix-lo a Instagram: @lcrusellas · Twitter: @CrusellasLluc

 

Godai Garcia

En Galdric Plana, de nom artístic Godai Garcia, és humorista català i ambientòleg.

El coneixem per haver aparegut a diversos mitjans de comunicació com ara a 3cat al programa APM? i FAQS, a la tarda de Catalunya Ràdio i al Versió Rac1. També l’hem vist participant a campanyes conjuntes amb centres de recerca reconeguts del nostre país com el CREAF.

A través de l’humor contribueix a la conservació de la natura parlant als seus monòlegs d’ella, de les seves curiositats i de la relació que hi tenim les persones.

Si encara no heu vist els vídeos que fa de «Les coses que creixen» us recomanem que hi feu un cop d’ull!

Segueix-lo a Instagram: @galdric_plana · Twitter: @gagagaigus · Youtube: @godaigarcia

 

Núria Camp

La Núria és bioquímica, divulgadora científica i futura docent. Té una forta relació amb voluntariat i l’associacionisme ja que participa en diferents entitats del territori i actualment és representant de Minyons i Escoltes i Guies de Catalunya a la Demarcació Vallès-Maresme. També forma part de la Xarxa de Neurones Fregides, la xarxa de divulgació científica en català. Fidel defensora del component rural del Vallès Oriental i orgullosa de ser de Llerona, un poble que forma part de les Franqueses del Vallès, un petit oasi de masies i camps. Ella busca enaltir-lo i transmetre els sabers més populars i fer reeixir la ciència que s’hi amaga.

Segueix-la a Instagram: @campdivulgatiu · Twitter: @neurofregides

 

Divubio – Elisenda i Cristina Hurtado

La Cristina Hurtado i l’Elisenda Casabona, són dues biòlogues creadores de Divubio, un projecte de divulgació científica creat per a les xarxes socials. Nascut al 2020, Divubio, també forma part de Neurones Fregides, xarxa de joves creadores que impulsa la divulgació científica en català. La Cristina, treballa a l’European Science Communication Institute (ESCI) a Alemanya i l’Elisenda, és il·lustradora científica, educadora ambiental i també treballa a la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques. Les dues generen un tàndem harmoniós i mesclen natura, ciència i il·lustració. Seguiu-les el seu Instagram, @divubio no us deixarà indiferents!

Segueix-les a Instagram: @divubio · Twitter: @neurofregides

 

Ovella Verda – Marta Josa i Andrea Camacho

La Marta Josa i l’Andrea Camacho són dues ambientòlogues que es dediquen a la divulgació científica i ambiental a través de L’Ovella Verda, un projecte compartit des d’on ens parlen de curiositats relacionades amb la flora i fauna del nostre entorn.

Tracten temes com la situació climàtica actual amb una mirada crítica però positiva i propera.

L’Ovella Verda va començar amb un pòdcast, i això les ha portat a obrir-se camp a les xarxes socials. També formen part de la xarxa de divulgació científica en català Neurones Fregides.

Segueix-les a Instagram: @ovellaverda_ ·  Twitter: @ovellaverda_ · Youtube: @ovellaverda_ · TikTok: @ovellaverda_