30 de maig: jornada de neteja solidària Catalunya CleanUp Challenge a la platja de les Cases

  • Informació
  • Ubicació

L'Ajuntament d'Alcanar, amb la col·laboració de la campanya Catalunya CleanUp Challenge, organitza una acció de neteja solidària de la platja del litoral de les Cases. La iniciativa consta en netejar els trams de costa compresos de les Cases, el Marjal, l'Estanyet i Sòl de Riu.

L’Ajuntament d’Alcanar, amb la col·laboració de la campanya Catalunya CleanUp Challenge, ha organitzat una acció de neteja solidària de la platja del litoral de les Cases el pròxim 30 de maig, a partir de les 10.30 h.

Recentment, el Consell Comarcal del Montsià, juntament amb el repte Catalunya Clean Up Challenge i onze ajuntaments de la comarca, entre els quals s’hi troba Alcanar, han impulsat la iniciativa Montsià Clean Up Challenge. L’objectiu és motivar a totes les veïnes i veïns de la comarca a recollir els residus que es troben en els espais naturals. La iniciativa del pròxim diumenge consta en netejar els trams de costa compresos de les Cases, el Marjal, l’Estanyet i Sòl de Riu.

A més, Catalunya CleanUp Challenge proposa a tota la ciutadania un repte pel medi ambient: fotografiar la brossa que es trobe i que es registre en una base de dades per a fer-nos una idea dels residus que ens envolten. Per a fer-ho és tan senzill com descarregar-se una aplicació mòbil, fer la foto i pujar-la amb una etiqueta i la seua geolocalització.

Aquesta acció de neteja s’emmarca dins la Setmana de la Natura, una iniciativa impulsada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), una entitat sense ànim de lucre de segon nivell i que té com a objectiu promoure la conservació de la natura mitjançant la implicació social, principalment a través de les entitats de custòdia i de voluntariat ambiental. El repte s’allargarà fins al 5 de juny de 2021, Dia Mundial del Medi Ambient, data de celebració de l’Ultra Clean Marathon, després que l’organització del Catalunya Clean Up Challenge haja arribat a un acord de col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya.

Participar en el repte és molt fàcil: només cal descarregar-se l’aplicació de mòbil gratuïta Litterati, unir-se al repte amb els codis MONTSIA, CATALUNYA i tenir ganes de millorar l’entorn. També es pot compartir a les xarxes socials a través de les etiquetes #montsiacleanupchallenge #catalunyacleanupchallenge.

Passes a seguir per a portar a terme l’acció:

1.- Descarregar l’App LITTERATI (disponible per IOS i Android)
2.- Entrar els codis: MONTSIA, CATALUNYA
3.- Fotografia cada peça de brossa que vulguis recollir (una peça per foto )
4.- Recull-la i diposita-la en el dipòsit de deixalles adequat.
5.- Puja-la al núvol i etiqueta-la amb la descripció de l’objecte, el material i la marca comercial.

Observacions

El punt de trobada serà la zona d'aparcaments del Marjal.

L'Ajuntament d'Alcanar proveirà guants de làtex per a les persones participants i també bosses grans per a dipositar la brossa.

Compartir: