Les entitats ambientals

Les associacions i fundacions ambientals són aquelles entitats sense ànim de lucre dedicades a la protecció i millora del medi ambient, garantint la conservació de la biodiversitat i una millor salut dels ecosistemes, tant de les persones com de la resta d’espècies.

Les entitats ambientals conformen un teixit associatiu jove, amb menys de 20 anys d’experiència, però moltes de les associacions que en formen part porten anys dedicades a la conservació de la natura.

A través de la seva acció, han aconseguit, entre d’altres coses, influir en l’elaboració de les polítiques públiques, salvar espais naturals enfront de projectes urbanístics que els posaven en perill, expandir el coneixement sobre el medi ambient entre la ciutadania o fomentar la biodiversitat de molts espais a través de la custòdia del territori i el voluntariat.

A Catalunya actuen al voltant de 80 entitats ambientals, dedicades, en la seva diversitat, a diferents àmbits, com la defensa i reivindicació de la natura, a la conservació dels recursos naturals i la custòdia del territori, a l’educació ambiental o la implicació de la societat en els diferents àmbits.

Ja sigui per mar, rius, boscos, muntanyes, ciutats, valls i camps agrícoles, les entitats treballen diàriament arreu del territori per implicar a les persones en la conservació de la natura i garantir unes polítiques que afavoreixin una relació sostenible entre el funcionament de les societats humanes i la resta d’hàbitats.

La majoria d’aquests col·lectius no podrien funcionar sense la dedicació voluntària de moltes persones, que dia a dia, aporten el seu coneixement, el seu temps i les seves mans per evitar la pèrdua de biodiversitat.

Per aquest motiu, et convidem durant la Setmana de la Natura a apropar-te a conèixer les entitats ambientals i descobrir com hi pots col·laborar a llarg termini, com a sòcia, voluntària o a través de donacions per a que puguin realitzar els seus projectes en defensa de la natura.

La Natura ens dóna VIDA!