Actuació per a la retirada de canya americana a la riera de Llitrà

  • Informació
  • Ubicació

Actuació per a la retirada de canya americana (Arundo donax) a la riera de Llitrà.

En els darrers anys, s’han fet diverses actuacions de retirada de canya americana en aquest tram de riera, així com de plantació d’espècies autòctones del bosc de ribera. Però en alguns punts tornen a aparèixer rebrots, i es busca la col·laboració ciutadana per trepitjar la canya i extreure i retirar el seu rizoma.

Hi haurà un punt d’informació a l’aparcament de sota el Complex Aquàtic, on s’explicarà com és la canya americana i com diferenciar-la del canyís (espècie autòctona). També es donaran eines i bosses de ràfia per a la retirada del rizoma.

El bosc de ribera, amb arbres com el freixe, l’àlber o el salze, i arbustos com el saüc o l’esbarzer, aporta molts beneficis: és refugi de biodiversitat, filtra la contaminació de l’aigua i redueix l’efecte de les riuades. Però a casa nostra, en molts trams, les ribes de les rieres estan colonitzades per canya americana, una espècie invasora perjudicial, perquè no deixa que es desenvolupi el bosc de ribera, obtura les rieres i és fàcilment inflamable. En els darrers anys, s’han fet diverses actuacions de retirada de canya per la restauració del bosc de ribera a les rieres de Llitrà i l’Adoberia. Però és una espècie molt persistent. Vols ajudar a controlar-la?

Organitzat amb el suport de l’ADF La Carrerada.

Compartir: