Ultra Clean Marathon

  • Informació
  • Ubicació

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és una marató per a recaptar fons per a entitats que es dediquen a la conservació ambiental. L'UCM és l'activitat de cloenda de la Setmana de la Natura 2021.

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura. Per això l’UCM és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.

A més a més, la cursa s’organitza de forma sostenible per contribuir a promoure les curses i activitats esportives, solidàries i alhora sostenibles.

L’UCM té, doncs, un objectiu solidari, que busca la donació econòmica a projectes de conservació de la natura a Catalunya, un objectiu educatiu, relacionat amb l’educació ambiental, i un objectiu social, que apel·la a la necessària participació de totes les persones en la protecció del medi ambient a través de l’esport sostenible.

Observacions

L’UCM2020 és una cursa competitiva on puntuarà els temps dels corredors i les corredores, però també altres elements, com el pes dels residus recollits, la perillositat dels residus identificats, o la peculiaritat del residu trobat.

A més a més, les persones participants hauran de compartir a Instagram les seves observacions sobre el medi natural, identificant impactes, positius o negatius, de l’ésser humà sobre el medi.

Compartir: