Recuperem els corriols del Montseny

  • Informació
  • Ubicació

Enguany participem a la Setmana de la Natura amb l'objectiu de restaurar corriols de muntanya malmesos per activitats motoritzades que perjudiquen el sòl provocant zones d’erosió intensa en punts del bosc de forts pendents. Aquesta intervenció es farà en zona protegida del Parc Natural del Montseny.

Enguany ens proposem participar a la Setmana de la Natura amb un nou objectiu: la restauració d’alguns corriols de muntanya malmesos per activitats motoritzades no autoritzades, que perjudiquen seriosament el sòl, provocant zones d’erosió intensa en zones de bosc amb forts pendents. La particularitat d’aquesta intervenció és que es farà en zona protegida del Parc Natural del Montseny, o bé en zones límit del Parc.

Es duran a terme dues activitats paral·leles que s’iniciaran, simultàniament, el dia 30 de juny. La primera d’aquestes (marcada al mapa adjunt amb punts vermells < https://www.instamaps.cat/visor.html?businessid=7edcf3e19ed3d73b6702cee3b5c8beb2&3D=false>), consistirà en la instal·lació de plaques informatives (facilitades per l’Oficina Tècnica del Parc Natural), on s’explica que el corriol s’està restaurant per tal de recuperar les seves característiques originals i s’indiquen les activitats que no s’hi poden fer en aquest entorn. La segona activitat (marcada amb un punt blau), a banda d’incloure també la senyalització anteriorment descrita, correspon a la regeneració d’un tram del camí, utilitzant materials, eines i tècniques de regeneració del sòl en un entorn de muntanya amb pendent rigorós. Per aquesta tasca es necessita el concurs d’experts en regeneració de sòls. Aquesta segona activitat té pretensió de ser continuada en el temps, repartint-se en diferents fases i dies posteriorment.

Observacions

Cal arribar amb vehicle particular fins el punt de trobada, dur calçat de muntanya, guants de treball i moltes ganes de treballar per la natura!

És necessària la inscripció prèvia a l’enllaç que trobareu a continuació

<https://salvaguardamontseny.cat/node/1129>

Compartir: