Ruta LIFE medCLIFFS de descoberta dels penya-segats litorals

  • Informació
  • Ubicació

Ruta interpretativa de la flora litoral, tot seguint el camí de ronda a Tamariu. Observarem plantes autòctones, al·lòctones, endèmiques i amenaçades, coneixerem quines invasores afecten els penya-segats, i aprendrem a fer registres de flora amb iNaturalist per a LIFE medCLIFFS i INVAPLANT.

Vols conèixer la diversitat florística de la Costa Brava?

Plantes autòctones, endèmiques, amenaçades, al·lòctones, exòtiques, invasores… si no saps ben bé què és què i t’agradaria ajudar a conservar la diversitat florística dels hàbitats costaners, vine!

Observarem i aprendrem a identificar plantes autòctones i al·lòctones, endèmiques i amenaçades, així com quines són invasores i tenen un impacte en la biodiversitat i conservació dels penya-segats de la Costa Brava.

També aprendrem sobre quines plantes creixen al bosc litoral i, si és possible, visitarem Cala Pedrosa.

A més, t’explicarem com fer observacions de flora i com ajudar a conservar la diversitat florística de la Costa Brava a través dels projectes iNaturalist LIFE medCLIFFS i INVAPLANT.

LIFE medCLIFFS (LIFE20 NAT/ES/001223) és un projecte de conservació de la natura que rep finançament del Programa LIFE de la Unió Europea i té com a objectiu la millora de la gestió de les plantes invasores que afecten els penya-segats mediterranis amb vegetació endèmica, presents a la Costa Brava i Cap de Creus.

INSCRIPCIÓ: obligatòria i gratuïta. Inscriu-te aquí

PUNT DE TROBADA: Camí de Ronda Tamariu – Far de Sant Sebastià

Observacions

Activitat apta per a tots els públics, però que es duu a terme en terreny pedregós, abrupte i a ple sol, no recomanada en cas de no tenir una bona condició física.

Recomanem que portis calçat còmode de sola no lliscant, roba lleugera de màniga llarga, barret o gorra, crema solar per les parts del cos en exposició i aigua en quantitat suficient per a tota la durada de la sortida i, si ho vols, també pots portar un petit esmorzar.

Els menors d’edat han d'inscriure's igualment a l'activitat i hauran d’anar acompanyats d’un adult que se’n faci responsable.

INSCRIPCIÓ: obligatòria i gratuïta. Inscriu-te aquí

Compartir: