Cens de nius d’oreneta cuablanca al nucli urbà de Santa Cristina d’Aro

  • Informació
  • Ubicació

Durant l'activitat, coneixerem quines són i com viuen les orenetes cuablanques, i recorrerem els carrers del centre de la població a la recerca dels seus nius.

Consulta aquí el Projecte Orenetes de l’Institut Català d’Ornitologia

Per començar, farem una breu explicació sobre com identificar les orenetes cuablanques, com fan la migració, com viuen, com s’alimenten, com són els seus nius i en quin estat de conservació es troba l’espècie. També aprendrem a fer el recompte de nius, quins hem de comptar i quins no, i a omplir les fitxes de registre.

En petits grups o unitats, ens repartirem els carrers i els diferents edificis del nucli urbà de Santa Cristina i anirem anotant les observacions en una fitxa.

Quan acabem la ronda, ens reunirem en el punt de trobada un altre cop per tal de recollir les fitxes de tothom i tancar l’activitat.

Posteriorment, nosaltres entrarem totes les dades obtingudes al portal projecteorentes.cat.

Enguany serà el tercer any que es fa el recompte de nius al nucli urbà de Santa Cristina d’Aro amb la finalitat de conèixer l’estat poblacional del municipi i poder estudiar la seva evolució en el temps.

Aquesta activitat està emmarcada dins del Projecte Orenetes de l’Institut Català d’Ornitologia. NIU CENSAT, NIU PROTEGIT!

Observacions

Inscripcions a: grupnaturasterna@gmail.com

Aconsellem que porteu un calçat ben còmode, una ampolla amb aigua, una carpeta de tapa dura, un bolígraf, uns prismàtics (opcional) i un navegador (opcional).

Compartir: