Bioblitz a Montserrat – Coll de Can Maçana

  • Informació
  • Ubicació

De la mà d’especialistes, vine a Montserrat-Coll de Can Maçana a participar en diversos itineraris per tal de descobrir el màxim nombre d’espècies tant d’animals com de plantes i líquens, tot aprenent sobre les tècniques d’estudis científics de camp.

El proper dissabte 27 de maig, la Fundació Catalunya La Pedrera us proposa participar en una jornada de recerca biològica, internacionalment coneguda com a BioBlitz, a Monserrat – Coll de Can Maçana, un entorn mediterrani molt interessant, de gran valor cultural, paisatgístic i ecològic.

Un BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana i descoberta de la natura on científics que estudien grups específics de flora i fauna ens expliquen com identifiquen tots els organismes vius que es troben en una àrea determinada. De la mà d’especialistes, participareu en diversos itineraris per tal de descobrir el màxim nombre d’espècies tant d’animals com de plantes i líquens, tot aprenent sobre les tècniques d’estudis científics de camp.

Es realitzaran 7 itineraris d’unes 2 hores de durada cadascun (podeu escollir participar en els que més us interessin): Líquens, vegetació, insectes, ocells, mamífers, ratpenats i papallones nocturnes.

Les dades de camp obtingudes es compartiran amb els participants i en bases de dades sobre biodiversitat internacionals.

Com a activitat paral·lela de lliure accés, científics del Centre de Recerca en Aplicacions Forestals (CREAF) oferiran un taller sobre l’App de ciència ciutadana RitmeNatura.

Programa:

  • 9:15-9:30 h Registre i benvinguda
  • 9:30-11:30 h Primer torn d’itineraris: Vegetació; Insectes; Ocells i anellament d’ocells; Mamífers; Líquens
  • 11:40 h-12:00 h: Taller “Segueix el ritme de la natura” amb RitmeNatura (a càrrec de científics del Centre de Recerca i Aplicacions Forestals-CREAF)
  • 12:00- 14:00 h Segon torn d’itineraris: Vegetació; Insectes; Ocells i anellament d’ocells; Mamífers; Líquens
  • 21-22:30 h Tercer torn d’itineraris: Rat-penats; Papallones nocturnes

Col·laboradors:

Ajuntament del Bruc, Geoparc de la Catalunya Central, CREAF, Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

 

 

Compartir: