Visita guiada al Jardí Botànic Marimurtra amb LIFE medCLIFFS

  • Informació
  • Ubicació

Us animem a participar en aquesta visita guiada per poder saber més sobre les plantes invasores de la Costa Brava i sobre com poder participar en el projecte LIFE medCLIFFS!

El proper dia 28 de maig es farà una visita guiada al Jardí Botànic Marimurtra coincidint amb la celebració de la Setmana de la Natura i en col·laboració amb el projecte LIFE medCLIFFS.

LIFE medCLIFFS és un projecte de conservació de la natura que rep el finançament del Programa LIFE de la Unió Europea i que treballa per a millorar la gestió de les plantes invasores en l’hàbitat d’interès comunitari 1240 – Penya-segats mediterranis amb Limonium spp. endèmics, que està molt ben representat en l’àmbit de la Costa Brava, a través de quatre àrees bàsiques de treball:

  1. Prevenció de la introducció de plantes invasores a través de la creació de diverses llistes de plantes desaconsellades i aconsellades i d’un codi de conducta.
  2. Detecció precoç d’aquestes plantes a través de la ciència ciutadana i del voluntariat
    Modelització del risc d’invasió en àrees sensibles.
  3. Eradicació de les espècies més agressives en certes zones on es posa en perill la flora endèmica d’aquest hàbitat.

Durant la visita es farà una parada a la zona del desert d’Amèrica per parlar de les plantes invasores provinents d’aquesta zona, com poden ser les Opuntia, i es farà especial atenció a Opuntia ficus-indica, una de les espècies de les quals es fa eradicació dins del projecte LIFE medCLIFFS.

Es farà també una parada a la plaça de Lloret (mirador superior de la torre dels guardes) on es podrà veure l’adaptació de certes espècies a terrenys agrestes com els penya-segats, i fàcilment podrem identificar a simple vista espècies invasores com Senecio angulatus, una de les espècies més invasores a la zona i de la qual dins el projecte es faran mapes de risc per veure les zones més sensibles a ser envaïdes per aquesta planta.

Observacions

  • Es faran 2 torns de visita: a les 11 h en català i a les 12 h en castellà.
  • T'uniràs a un grup de fins a 25 persones acompanyats d'un guia oficial del Jardí Botànic Marimurtra.
  • Un cop finalitzada la visita guiada, et podràs quedar passejant per Marimurtra durant el seu horari d'obertura.
  • Per a més informació, consulteu a: marimurtra.comunicacio@gmail.com

Compartir: