Presentació del llibre “Els ortòpters de Catalunya”

  • Informació
  • Ubicació

L’acte comptarà amb la presència del s autors del llibre els biòlegs i entomòlegs Josep Maria Olmo Vidal i Pere Luque Pino. “Els ortòpters de Catalunya” és la nova guia de camp de la col•lecció de natura “Maluquer”, dedicada als ortòpters –grills, saltamartins, someretes, llagostes...–.

El divendres dia 3 de juny es presenta al Museu de les Terres de l’Ebre el llibre “Els ortòpters de Catalunya”. L’acte comptarà amb la presència dels autors del llibre els biòlegs i entomòlegs Josep Maria Olmo Vidal i Pere Luque Pino. La presentació d’aquest llibre està inclosa dins dels actes que es programen en motiu de la Setmana del Medi Ambient del Parc Natural del delta de l’Ebre i la Setmana de la Natura de Catalunya.

“Els ortòpters de Catalunya” és la nova guia de camp de la col·lecció de natura “Maluquer”, editada per Brau Edicions i dedicada als ortòpters –grills, saltamartins, someretes, llagostes…–. Aquests insectes són presents en hàbitats molt diversos, des de dunes costaneres fins a prats alpins, passant per zones estèpiques. De mida més aviat grossa, gregàries i de cant molt característic, algunes de les espècies del nostre país tenen una distribució molt restringida que les converteix en endèmiques de territoris determinats, de vegades molt petits. El volum recull al voltant de 147 espècies i ens en descriu la biologia, l’hàbitat o la distribució, així com altres aspectes. A cada fitxa hi trobem també una fotografia que ens ajudarà a la seva identificació. Complementa el llibre una introducció amb informació d’interès general sobre aquest grup faunístic i diverses claus visuals de gran utilitat. El text, clar i directe, i les imatges detallades permeten que la guia vagi dirigida a un ampli espectre de públic: des de naturalistes i entomòlegs especialitzats fins als simples aficionats a la natura que podran fer una descoberta autònoma, individual o familiar d’aquestes espècies.

A l’acte els autors del llibre ens mostraran una visió general del llibre i ens explicaran aspectes singulars d’aquests insectes, de la seva biologia, ecologia, distribució i de les espècies que podem trobar al nostre país.

 

Josep M. Olmo Vidal

És Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Des de fa més de vint anys, és biòleg responsable de la gestió i conservació dels invertebrats del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya. Ha publicat articles científics i de divulgació sobre entomologia amb el descobriment de diverses espècies d’ortòpters noves per a la ciència. És autor de l’Atles d’ortòpters de Catalunya i llibre vermell (2006).

 

Pere Manel Luque Pino

Treballa com a conservador de Ciències Naturals en el Museu de les Terres de l’Ebre. És llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, entomòleg i especialista en odonats. Actualment està realitzant el doctorat sobre els odonats de les Terres de l’Ebre al Departament de Biologia Animal de la Facultat de Biologia de la UB. Ha impartit nombroses conferències i cursos especialment en l’àmbit del patrimoni natural i sobre diferents grups d’insectes. Autor de diversos articles científics, ha col·laborat en publicacions de temàtica naturalista i és coautor dels llibres Bolets del Port i Les libèl·lules de Catalunya. És membre de la Junta de la Institució Catalana d’Història Natural.

Compartir: