Com participar

Pots participar:

1. Des de la vostra organització podeu organitzar una activitat i penjar-la a la web a través del següent formulari (teniu temps fins el 10 de maig). Es revisarà la informació penjada i si tot és correcte, es publicarà en un termini de dos o tres dies laborables. Tot seguit, us farem arribar per correu postal els braçalets #setmananatura per repartir entre els participants el dia de l’activitat. Escriu-nos a info@setmananatura.cat quan els hagis rebut!

2. Una altra forma de participar és escollir una o diverses activitats i assistir-hi durant la setmana, posant-vos en contacte amb l’entitat organitzadora.

3. Indispensable per garantir l’èxit de la setmana, també podeu donar a conèixer la campanya a les persones i col·lectius del vostre entorn: des del boca-orella, utilitzant el hashtag #setmananatura a xarxes socials o promovent l’organització d’activitats al vostre municipi!

Organitza una activitat

Si formes part d’un col·lectiu (associacions, fundacions, escoles, instituts, grup de lleure, administracions públiques, biblioteques, museus, parcs naturals, empreses…) pots organitzar una activitat per la Setmana de la Natura!

Totes les activitats han de ser sense ànim de lucre i han de promoure la participació en la conservació de la natura.

Quin tipus d’activitats es poden organitzar?

Es poden organitzar diferents tipus d’activitats: xerrades o conferències, tallers d’educació ambiental, exposicions, portes obertes, jornades de voluntariat, millora d’una bassa, extracció de plantes invasores, gimcanes, dinars contra el malbaratament alimentari, bicicletades…

L’objectiu d’aquest any és promoure l’acció per reduir la pèrdua de biodiversitat a Catalunya. Les entitats ambientals podeu donar a conèixer amb una activitat què feu en el dia a dia per combatre aquesta problemàtica, i la resta d’organitzacions podeu buscar la col·laboració amb les entitats ambientals de la vostra zona.

El compliment de les mesures de seguretat per a la prevenció de la Covid-19 és responsabilitat de l’entitat organitzadora de cada activitat. La Xarxa per la Conservació de la Natura recorda i recomana l’obligat compliment d’aquestes mesures, no obstant no se’n fa responsable.

Participa a una activitat

Durant la Setmana de la Natura, participa a una o més activitats i rebràs un braçalet de regal!

Penja les teves fotografies a les xarxes socials amb el hashtag #setmananatura i dóna a conèixer com t’impliques pel medi ambient.

Al mapa de la setmana pots filtrar les activitats per:

  • Tipus d’organitzador (associacions i fundacions, educació, administracions públiques, biblioteques o empreses).
  • Tipus públic a qui va dirigida l’acció (adult, familiar o especialitzat).
  • Tipus d’activitat (voluntariat, sortida guiada, exposició, taller, concurs o altres).

També pots cercar per dia (del 22 de maig al 5 de juny) i per lloc (escrivint un municipi o comarca).

El compliment de les mesures de seguretat per a la prevenció de la Covid-19 és responsabilitat de l’entitat organitzadora de cada activitat. La Xarxa per la Conservació de la Natura s’encarrega de recordar i recomanar l’obligat compliment d’aquestes mesures, no obstant no se’n fa responsable.

Difon la Setmana Natura

Ajuda’ns a fer arribar la implicació per la natura a tot arreu! 

A continuació trobaràs diferents materials per difondre la Setmana Natura a través de xarxes socials o per compartir amb les teves amistats, familiars i coneguts.

Utilitza el hashtag #setmananatura amb les imatges!

 

 Logo Setmana Natura 1024 x 458 px

 

Bàner 1500 x 500 px

Bàner 1600 x 900 px

 

Bàner 1080 x 1080 px

Vídeo promocional

Descarrega aquí el vídeo.

Plantilles per activitats

Instruccions per utilitzar les plantilles per activitats de la Setmana de la Natura

PAS 1. Seleccionar l’enllaç de la plantilla que vols fer servir.

PAS 2. En obrir l’enllaç seràs redirigida a Canva, on hauràs d’entrar al teu compte o crear-te’n un per entrar. És gratuït i en línia, no necessites descarregar cap aplicació.

Captura de pantalla de com ha d’aparèixer el nom de la còpia de la plantilla a Canva.com.

PAS 3. Un cop siguis dins el document, és MOLT IMPORTANT que facis UNA CÒPIA de l’arxiu i editis sobre la còpia que se’t guarda a l’«Inici» del teu compte Canva. Assegura’t quan estàs editant que el nom que apareix de l’arxiu és «Còpia de Plantilla activitat…».

  • Com fer una còpia? Anar a «Fitxer» → «Fes una còpia»

PAS 4. Per descarregar el disseny, vas a «Comparteix» → «Descarrega» → Selecciones «Tipus de fitxer» → i «Descarrega».

PAS 5. Ja pots compartir!