Bioblitz a Montserrat-Coll de Can Maçana

  • Informació
  • Ubicació

El proper dissabte 28 de maig la Fundació Catalunya La Pedrera us proposa participar en una jornada de recerca en biodiversitat, internacionalment coneguda com a BioBlitz, a Monserrat - Coll de Can Maçana, un entorn mediterrani molt interessant, de gran valor cultural, paisatgístic i ecològic.

El proper dissabte 28 de maig la Fundació Catalunya La Pedrera us proposa participar en una jornada de recerca biològica, internacionalment coneguda com a BioBlitz, a Monserrat – Coll de Can Maçana, un entorn mediterrani molt interessant, de gran valor cultural, paisatgístic i ecològic.

Un BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana i descoberta de la natura on científics que estudien grups específics de flora i fauna ens expliquen com identifiquen tots els organismes vius que es troben en una àrea determinada. De la mà d’especialistes, participareu en diversos itineraris per tal de descobrir el màxim nombre d’espècies tant d’animals com de plantes i líquens, tot aprenent sobre les tècniques d’estudis científics de camp.

Es realitzaran 8 itineraris d’unes 2 hores de durada cadascun (podeu escollir participar en els que més us interessin): Líquens, vegetació, insectes, ocells, mamífers, geologia, ratpenats i papallones nocturnes.

Les dades de camp obtingudes es compartiran amb els participants i en bases de dades sobre biodiversitat internacionals.

Com a activitat paral·lela de lliure accés, científics del Centre de Recerca en Aplicacions Forestals (CREAF) oferiran un taller sobre l’App de ciència ciutadana RitmeNatura.

Aprofitant que és la Setmana de Geoparcs Europeus, en aquesta ocasió comptem amb la col·laboració del Geoparc de la Catalunya Central, oferint també un itinerari de descoberta geològica.

 

Programa:

9:00-9:30h Registre i benvinguda

9.30-11:30h Primer torn d’itineraris: Vegetació; Insectes; Ocells i anellament d’ocells; Mamífers; Líquens; Geologia

11.40h-12.00h: Taller Segueix el ritme de la natura amb RitmeNatura (a càrrec de científics del Centre de Recerca i Aplicacions Forestals-CREAF)

12.00- 14:00h Segon torn d’itineraris: Vegetació; Insectes; Ocells i anellament d’ocells; Mamífers; Líquens

21-22.30h Quart torn d’itineraris: Rat-penats; Papallones nocturnes

Observacions

Col·laboradors:

Ajuntament del Bruc, Geoparc de la Catalunya Central, CREAF, Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Compartir: