ESPIGOLADES PER LA NATURA AL CAMP DE TARRAGONA

  • Informació
  • Ubicació

Espigoladors treballa per reduir les pèrdues alimentàries: organitzem espigolades amb voluntariat per recollir aliments sense sortida comercial i els donem a entitats socials, evitant la pèrdua de recursos naturals utilitzats en el cultiu. Vine a espigolar per la justícia social i el medi ambient!

La Fundació Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que treballa per reduir les pèrdues i malbaratament alimentari i per garantir el dret a una alimentació saludable i sostenible, a la vegada que empodera persones en risc d’exclusió social. Des d’Espigoladors hem recuperat l’activitat de l’espigolament, una pràctica amb arrels mil·lenàries que consisteix en la recollida, mitjançant acord amb el productor o productora, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, descens de vendes o qüestions estètiques. Organitzem recollides amb voluntariat, directament al camp, dels aliments que no es poden vendre i els distribuïm a entitats socials per facilitar l’accés a una alimentació saludable de col·lectius que viuen situacions de pobresa alimentària.

Amb aquesta activitat, contribuïm a reduir el problema de les pèrdues alimentàries i l’impacte ambiental associat: s’evita el malbaratament de l’aigua, l’energia i el sòl, recursos emprats per cultivar els aliments, de la mateixa manera que s’eviten emissions innecessàries de CO2 a l’atmòsfera. Si s’observen les xifres a nivell mundial, l’impacte del malbaratament alimentari sobre el medi ambient és alarmant: 1.300 milions de tones d’aliments malbaratats anualment provoquen el 8% d’emissions d’efecte hivernacle, ocupen el 28% de les terres destinades al consum i utilitzen una quantitat d’aigua dolça potable equivalent al cabal anual del riu Volga. Així doncs, frenar el malbaratament i les pèrdues alimentàries és imprescindible per a actuar davant l’estat actual d’emergència climàtica (més informació: https://espigoladors.cat/).

Si vols participar en el nostre voluntariat i venir a espigolar al camp, pots inscriure’t a través del formulari de la nostra pàgina web: https://espigoladors.cat/ca/registrat-al-voluntariat-despigoladors/

Tan bon punt estiguis inscrit/a:

1. Començaràs a rebre convocatòries de totes les espigolades al teu correu electrònic, segons les teves preferències de disponibilitat horària i geogràfica.

2. Si estàs interessat/da a participar en alguna espigolada, ja sigui durant la Setmana de la Natura o en qualsevol altre moment, podràs preinscriure-t’hi a través del correu de convocatòria rebut.

Observacions

Amb la inscripció al formulari de la nostra pàgina web, quedes registrat/da a la borsa general de voluntariat de la Fundació Espigoladors i rebràs totes les convocatòries d'espigolades, incloses les que es duguin a terme durant la Setmana de la Natura, segons les preferències triades.

Compartir: