1a Marató de primavera de plantes invasores

  • Informació
  • Ubicació

Ruta botànica guiada pel camí de ronda dels voltants de Lloret de Mar per a l’observació, detecció i reconeixement de plantes exòtiques presents en penya-segats mediterranis de la Costa Brava, que són o poden arribar a ser invasores y que condicionen la conservació d’aquest hàbitat.

Des del projecte LIFE medCLIFFS hem organitzat la 1a Marató de primavera per conèixer i detectar les plantes invasores que creixen en penya-segats de la Costa Brava. Aquesta activitat pren la forma d’una ruta botànica en un tram de 3 km del camí de ronda dels voltants de Lloret de Mar i coincideix amb el 30è aniversari del Programa LIFE i amb la II Biomarató de Flora Española.

Amb el guiatge dels botànics experts de l’Institut Botànic de Barcelona, podreu observar i aprendre a reconèixer i a detectar diverses espècies de plantes exòtiques, la gran majoria escapades de jardins, algunes esdevingudes invasores i que afecten a la conservació dels penya-segats.

A més, si us agrada la natura i teniu ganes de col·laborar en la conservació dels penya-segats de la Costa Brava, us explicarem tots els detalls sobre com podeu formar part de la Xarxa d’Observadors Locals LIFE medCLIFFS.

Gaudir d’un litoral lliure de plantes invasores és cosa de tots! 

Inscripció gratuïta a info.lifemedcliffs@csic.es  (data límit d’inscripció: 20 de maig).

 

Observacions

Camí d’anada i tornada de 3 km en total, de baixa dificultat.

Recomanacions: portar telèfon mòbil, aigua o sucs en quantitat suficient i alguna cosa per picar (fruits secs, etc.), calçat còmode però de sola no relliscant. Si el dia és molt clar millor portar roba lleugera de màniga llarga, barrets o gorres, i crema solar per les parts del cos en exposició.

Compartir: