BioBlitz d’espècies invasores a Catalunya

  • Informació
  • Ubicació

El projecte BioBlitz d’espècies invasores a Catalunya EXOCAT

La Bioblitz d’Espècies Invasores de Catalunya (EXOCAT) és una activitat de ciència ciutadana que s’organitza en el marc del projecte europeu IAS Challenge. Aquesta activitat forma part d’una bioblitz internacional que recopilarà durant 3 dies (del 20 al 22 de maig) informació de la distribució d’espècies invasores a diferents localitzacions europees gràcies a la participació voluntària de la ciutadania i fent servir la plataforma iNaturalist. A partir d’aquest cap de setmana, el projecte EXOCAT a iNaturalist quedarà obert de manera que sempre que es vulgui es podran fer aportacions de noves cites d’espècies invasores al projecte.

La participació a aquest esdeveniment a Catalunya permetrà complementar i actualitzar el Sistema d’Informació d’Espècies Exòtiques de Catalunya EXOCAT, que reuneix informació del conjunt d’espècies exòtiques presents al territori pel que fa a l’estat d’invasió i la distribució de cada espècie al territori.

La participació és molt senzilla i tothom hi pot participar. No cal saber reconèixer totes les espècies invasores: l’aplicació iNaturalist ajuda a identificar l’espècie i, en cas que sigui invasora, passarà a formar part del projecte EXOCAT. A més, les dades seran supervisades i validades per persones expertes i això oferirà una informació fiable sobre l’estat de les invasions a Catalunya.

La participació a aquesta activitat pot ser:

Organitza
        
Amb la col·laboració de

 

Observacions

Descarrega aquí el document explicatiu complet d'aquest BioBlitz, amb informació descriptiva del projecte, de com participar, juntament amb el llistat d'espècies incloses.

Com funciona iNaturalist? Consulta aquí les instruccions d'ús.

Compartir: