Jornada de portes obertes a Ecomuseu Farinera

  • Informació
  • Ubicació

Han passat cent anys des que a Castelló d’Empúries l’antic molí del Mig es va convertir en una moderna fàbrica de farina que funcionava amb la innovació tecnològica arribada d’Europa. Avui la fàbrica convertida en un museu on conèixer aquest impressionant sistema de producció.

Celebra la Setmana de la Natura descobrint  la Farinera de Castelló d’Empúries i l’espai EmpordàNA’T.

 

La Farinera de Castelló d’Empúries és una de fàbrica de farina d‘inicis del s. XX, convertida en un museu, que conserva in situ tota la maquinaria pròpia del procés industrial de transformació del blat en farina. Accedir a les sales del museu ens transporta a un període en que els imponents molins de cilindres molien el blat per tal d’obtenir una farina de gran qualitat, que podia conservar-se fins a tres meses i que per primera vegada era blanca i fina. La gran transformació en la producció de farina va venir de la mà del sistema austrohongarès aparegut a Budapest en 1837 i que poc a poc es va anat estenent-se per Europa, transformant els vells molins fariners en noves fàbriques en les que el blat seguia un complex sistema de producció fins a obtenir la farina.

El museu us ofereix també la visita al seu espai EmpordàNA’T, en el que podreu introduir-vos en el excepcional entorn natural en el que es troba la fàbrica: quatre parcs naturals al vostre abast en un sol dia de visita. Boscos i dunes, maresmes i aigües mediterrànies, dolmens i castells, petits insectes, aus migratòries, vaques autòctones i mil i un peixos.

Compartir: