Els amfibis i els altres habitants de la bassa

  • Informació
  • Ubicació

Els ecosistemes aquàtics, i sobretot les basses, són punts amb una gran biodiversitat de flora i de fauna. A la primavera, els invertebrats i amfibis s’hi dirigeixen per aparellar-se i pondre-hi. Aquesta concentració d’individus permet observar-hi diferents espècies d’amfibis, com la reineta i el gripau corredor o galàpet petit. Farem un mostreig d’una bassa restaurada al parc del Puig dels Jueus de Vic. S’hi determinaran els invertebrats aquàtics i s’identificaran les postes, els adults i les larves que es capturin.

Els ecosistemes aquàtics, i sobretot les basses, són punts amb una gran biodiversitat de flora i de fauna. A la primavera, els invertebrats i amfibis s’hi dirigeixen per aparellar-se i pondre-hi. Aquesta concentració d’individus permet observar-hi diferents espècies d’amfibis, com la reineta i el gripau corredor o galàpet petit.

Farem un mostreig d’una bassa restaurada al parc del Puig dels Jueus de Vic. S’hi determinaran els invertebrats aquàtics i s’identificaran les postes, els adults i les larves que es capturin.

Guiatge: Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic – UCC

A causa de la situació canviant en les restriccions, es demana fer la inscripció a través de l’Agenda del Museu del Ter o al telèfon 93 851 51 76 (Museu del Ter) consultar les dates i l’estat de cada sortida a través de les agendes del web del museu del Ter i del Grup de Naturalistes d’Osona.

– Es recomana portar calçat còmode per caminar.
– Els desplaçaments es fan de manera particular i per compte i risc propi.
– Les activitats únicament estan cobertes per l’assegurança de Responsabilitat Civil de l’organització. La resta de successos que es puguin esdevenir no tenen cobertura.

ATENCIÓ: A causa de la situació actual d’alerta sanitària les sortides naturalistes estan subjectes a noves condicions i mesures de seguretat. Les activitats només es faran prèvia inscripció, i amb grups de màxim 20 persones. Caldrà portar mascareta, neteja de mans i mantenir la distància de seguretat d’1,5 m entre els assistents. Es recomana no compartir cotxes en aquells casos que calgui desplaçar-se del punt de trobada fins a l’inici de l’itinerari.

Compartir: