La processionària, combatre-la de forma natural

  • Informació
  • Ubicació

Coneixerem els mecanismes naturals per combatre la processionària i altres plagues i durem a terme accions per fer-ho! Saps que alguns ocells se la mengen? Construirem caixes niu per aquests "insecticides" naturals!

Lloc: esplanada del Santuari de Lurdes de Prats de Lluçanès.

PER PARTICIPAR A AQUESTA ACTIVITAT CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA A TRAVÉS DEL SEGÜENT FORMULARI, a través del correu-e adeffa@gmail.com o del telèfon 616.36.32.61

PROGRAMA

9:30 h a 10:30 h: Xerrada “La processionària: combatre-la de forma natural”, a càrrec de Xavier Bayer (Estudi i Divulgació de Natura, EDN). Ens ajudarà a entendre com alguns insectes i animals es converteixen en plagues i ens proposarà mètodes naturals per impedir-ho.

10:30 h: L’Ajuntament de Prats de Lluçanès ens convida a esmorzar.

10:45 h – 12:15 h: Taller de caixes niu per insectívors. Entre tots farem caixes de diferents mides i formes per atraure depredadors naturals a les zones on hi ha processinària. Explicarem com es construeixen i quines caracterìstiques han de tenir per a cada espècie.

12:30 h – 13:30 h: Activitat de penjar les caixes niu que s’han construït, al lloc que es consideri més oportú, prop de l’església de Lurdes. S’explicarà la forma correcte de penjar-les, el manteniment de les caixes niu, el seguiment de les caixes i també s’ensenyaran diferents tipus de menjadores, per afavorir que els ocells no marxin durant els períodes de poc menjar.

Durant l’activitat comptarem amb la presència d’en Peyu, PADRÍ de la Setmana de la Natura!

Hi col·labora l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

 

 

Observacions

Compartir: