Fem camí i millorem els camins ramaders!

  • Informació
  • Ubicació

Restaurarem els antics camins ramaders d’Adarró i de l’Ortoll, el Turó del Sèu i el circuit d’Adarró eliminant plantes exòtiques i afavorint la biodiversitat de l’ecosistema.

L’Ortoll és un espai d’una superfície aproximada de 97 hectarees; està situat a ponent de la ciutat de Vilanova i la Geltrú. L’Ortoll és l’únic pulmó verd del que disposa la població i una de les últimes zones no urbanitzades de l’àrea metropolitana de Barcelona. En aquest espai, trobem elements de valor històric, arqueològic, cultural, ambiental, ecològic, agrari, que deurien ser coneguts, divulgats i convertits en motiu d’atracció d’un turisme de qualitat per a la ciutat.

En aquesta acció de voluntariat volem donar a conèixer els antics camins ramaders d’Adarró i de l’Ortoll, el Turó del Sèu i el circuit d’Adarró eliminant plantes exòtiques i afavorint la biodiversitat de l’ecosistema.

PER PARTICIPAR CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA A TRAVÉS DEL SEGÜENT FORMULARI

PROGRAMA

9:15h-10:00h Presentació de l’acció de voluntariat. S’introduirà en el context a les persones voluntàries reflexionant sobre la importància i necessitat de millorar la qualitat de vida dels espais periurbans naturalitzats per a la sostenibilitat del medi ambient i el benestar ciutadà.

10:00h-10:45h Reconeixement, identificació de les plantes del nostre ecosistema. Passejada  per  l’espai natural cedit en custòdia, coneixent i distingint les espècies autòctones prèviament existents i les espècies invasores que han anat sobrevivint.

10:45h-12:30h Recorregut restaurador pel circuit d’Adarró. Passejada de reconeixement i recuperació del camí ramader recuperat, netejant-lo de les espècies exòtiques i/o salvatges i tenint cura i manteniment d’aquelles que són originàries i/o nadiues d’aquest l’entorn.

12:30h-13:00h Tornada i Àgora de tancament de l’activitat. Posada en comú, reflexió individual i col·lectiva de l’experiència amb valoració de l’impacte produït en el terreny i del propi sentiment d’implicació i compromís en la millora de l’entorn natural.

Aquesta activitat l’organitzem conjuntament amb Garraf Coopera i APMA, Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient.

El punt de trobada per inici de l’activitat és la Plaça Adarró de Vilanova i la Geltrú a les 9’15h

 

Observacions

Compartir: