Jornada participativa de recuperació dels murals del Pou rodó de la Catalana

  • Informació
  • Ubicació

Aquesta activitat és impulsada per part del projecte Xup Riera Viva

El projecte “Xup Riera Viva”, que treballa per la promoció sostenible de la Riera de Rajadell al seu pas pel barri manresà del Xup, us convida a dues noves activitats per aquest proper mes de juny.

Dissabte 3 de Juny – Jornada participativa de recuperació dels murals del Pou rodó de la Catalana sota la direcció de Txema Rico.

A la llera de la riera de Rajadell enfront del barri del Xup, es troba aquest històric pou que subministrava aigua a l’antiga central elèctrica coneguda com “La Catalana”. L’edifici d’estil modernista de “La Catalana” fou inaugurat l’any 1920 i podem suposar que aquest pou també es va construir en aquesta època.

Avui en dia, en aquest pou encara es poden observar murals reivindicatius realitzats als anys 70, poc després de la mort del dictador Francisco Franco, per part de membres de les joventuts del PSUC del barri i de la ciutat. Un record de la significativa lluita veïnal, obrera i sindical del barri del Xup.

L’activitat s’iniciarà a les 10h i a les 12h es preveu realitzar una trobada d’antics membres del PSUC del barri i de la ciutat.

Dissabte 10 de Juny – Jornada d’Inspecció de l’estat de salut de la riera de Rajadell a càrrec del Parc de la Sèquia.

Com en anteriors edicions, realitzarem, de forma participativa, l’anàlisi físico-química i biològica de l’estat de l’aigua de la riera.

L’activitat s’iniciarà a les 10h davant del local de l’Associació de veïns del Xup, als locals comercials del barri.

Es tracta de dues jornades totalment obertes i gratuïtes. Tanmateix, per motius organitzatius, recomanem realitzar inscripció prèvia al local de l’AVV, al 938754705 o a través de www.xuprieraviva.cat

Aquesta activitat és impulsada per part del projecte Xup Riera Viva, la xarxa d’agents de custòdia de la Riera de Rajadell al seu pas pel barri manresà del Xup, formada per l’AVV del Xup, Meandre, Parc de la Sèquia, Esplai 3 Pins, Escola Muntanya del Drac, l’Institut Manresa 6, PDC Xup, Mediviu i L’Arada. Així mateix, compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, en el marc del foment de l’Anella Verda de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Compartir: