Ajudem a la reforestació. Plantem al Viver de Can Dània!

  • Informació
  • Ubicació

Plantarem llavors d'espígol, alfàbrega i alguna planteta més per fer companyia a les alzines, els pins pinyers i els noguers que tenim plantats al Viver. També us ensenyarem com fer créixer un arbre en un viver forestal i quina importància té la reforestació per evitar el Canvi Climàtic.

L’activitat va dirigida a tothom que estigui conscienciat per a cuidar de la natura i fer que eviti les conseqüències del Canvi Climàtic. Plantarem llavors de plantes aromàtiques com l’espígol, medicinals i culinàries com l’alfàbrega o la menta, i entendrem per a què serveix un viver forestal en la lluita contra el Canvi Climàtic, afavorint la reforestació dels nostres boscos cremats o malmesos, o estenent la massa arbrada als erms i camps abandonats per la pagesia.

Si tothom plantés amb nosaltres als espais que avui són matollars o zones ermes tindríem un país verdaderament boscós, perquè del 60 % de forest català només el 20% són boscos densos, i necessitem aquesta densitat per a captar el màxim de CO2, crear més humitat a l’atmosfera, millorar els nostres ecosistemes i evitar l’erosió, d’entre altres efectes positius que té la plantació arbrada protectora, a banda dels beneficis econòmics que també poden generar als propietaris forestals uns boscos productius amb fusta de qüalitat, biomassa, llenyes o fruits del bosc (pinyons, tòfona i bolets de tots tipus, castanyes…), junt amb altres productes que poden interactuar amb el bosc com la producció de mel, la ramaderia o les plantacions agroforestals.

Observacions

En el curs es parlarà de la reforestació, el canvi climàtic i el respecte per la natura.

Compartir: