05/06/2017

TOTS SOM NATURA… Això, els PADRINS i PADRINES de la Setmana de la Natura ho tenen molt clar!

Compartir:

Saps què és l’almesquera? Saps què és un BioBlitz? Sabies que a Catalunya hi ha més de 80 espècies diferents d’orquídies? Sabies que la mallerenga i la puput fan d’”insecticida” natural per combatre la processionària? Saps que a Catalunya disposem de l’aplicació de mòbil amb la major oferta de motos elèctriques per minut d’Europa? Saps que al nostre fons marí hi viuen més de 250 espècies diferents d’opistobranquis? Sabies que les dunes de les nostres platges són uns dels ecosistemes més amenaçats de Catalunya?

Hi ha encara moltes curiositats que la ciutadania desconeix de la NATURA. I la Setmana de la Natura és un moment clau de l’any per donar a conèixer a tothom, petits i grans, d’aquí i d’allà, amb o sense passió aparent per la natura, aquells secrets que la natura alberga i que descobrir-los ens fa sentir VIUS, ens CONNECTA amb ella, i ens recorda que TOTS en formem part!

Això, els PADRINS i PADRINES de la Setmana de la Natura ho tenen molt clar! I ho han demostrat animant a la ciutadania a participar de la Setmana, i alguns d’ells, participaran a algun dels 8 actes centrals de voluntariat ambiental que es celebraran el cap de setmana del 10 i 11 de juny.

Cantautors i músics (Amics de les Arts, Andrea Motis, Cesk Freixes, Joan Rovira), actors i actrius (Marina Comas i Peyu), cuineres (Ada Parellada), periodistes (Cori Calero i Rafel Bagot), meteoròlegs (Francesc Mauri), castellers (Els Castellers de la Il·lusió), aventurers (Albert Bosch). Tots ells s’han volgut SUMAR a la Setmana, i fer constar el seu compromís.

Durant la Setmana de la Natura podrem anellar ocells i identificar el seu cant, per poder conèixer la seva edat, la migració, el seu aliment, etc.; seguir rastres de fauna: petjades, excrements, nius, …; participar en un BioBlitz, fent de científics i identificant el màxim d’espècies de flora i fauna d’un espai; conèixer com funciona una moto o cotxe elèctric, com a mitjà de transport sostenible i respectuós amb el medi ambient i la natura; fer de VOLUNTARI! eliminant plantes i fauna exòtiques, recuperant fonts, netejant platges i el fons marí, construint caixes niu i hotels d’insectes, etc.; conèixer les principals espècies de la nostra fauna i flora: papallones, orquídies, ratpenats, mussols, …; fer banys de bosc, per connectar-nos i guarir-nos amb els beneficis que reporta passejar entre arbres; participar a concursos de fotos de natura, i guanyar premis com experiències d’ecoturisme Arrèlia.cat o productes ecològics Veritas… i MOLTES coses més!!

Tot això ho podrem fer GRÀCIES a la col·laboració i implicació de 160 organitzacions que han organitzat més de 300 actes durant més de 10 dies intensos i plens d’activitats: ajuntaments i administracions locals, associacions culturals, centres excursionistes, empreses, entitats ambientals, escoles i instituts, universitat i centres de recerca, etc.

Ara, només ens cal GAUDIR-NE, PARTICIPAR-HI i sobretot IMPLICAR-NOS-HI recordant que TOTS SOM NATURA!