24/05/2017

Els Centres de Fauna de la Generalitat de Catalunya organitzen 5 jornades temàtiques

Compartir:

En motiu de la Setmana de la Natura han organitzat diverses jornades on expliquen les tasques que realitzen.

A continuació trobareu informació de cada jornada:

Divendres 2 de juny – Centre de Fauna de Torreferrussa. Parlaran sobre el retorn del llop a Catalunya, la conservació de la fauna urbana i el projecte EduCAR (el programa de sensibilització i educació ambiental del Cos d’Agents Rurals)

Dimarts 6 de juny – Centre de Fauna de Vallcalent. Parlaran sobre els necròfags: evolució i estat actual de les poblacions, el projecte de reintroducció del voltor negre al Prepirineu, els beneficis ecosistèmics dels necròfags i les interaccions entre els voltors i el bestiar domèstic.

Dimecres 7 de juny – Centre de Fauna de Torreferrussa.  Parlaran sobre les rapinyaires a Catalunya, la conservació de les libèl·lules, els Centres de Fauna com a eina educativa, presentaran el Centre Camadoca i parlaran sobre “Creativitat, innovació i comunicació”.

Dijous 8 de juny – Centre de Fauna del Pont de Suert. Parlaran sobre el tritó del Montseny, el programa LIFE tritó del Montseny i les patologies en poblacions salvatges d’amfibis.

Divendres 9 de juny – Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà. Parlaran sobre les espècies de vertebrats marins i com dientificar-los, quan i on veure ocells a Catalunya, sobre el seguiment de les poblacions de l’os bru a Catalunya i sobre la distribució actual de la llúdriga a Catalunya.

La participació a cada jornada és gratuïta. Cal fer inscripció prèvia contactant amb francesc.manas@gencat.cat

Per a més informació consulteu el Programa complert de les 5 jornades!

ELS CENTRES DE FAUNA SALVATGE

Els centres de fauna salvatge tenen com a funcions principals i originàries rehabilitar i alliberar, en les millors condicions possibles, els exemplars de les espècies de la fauna autòctona protegides, tot analitzant les causes de mortalitat, i participar en programes de cria en captivitat i conservació ex situ.

Aquestes i altres tasques són les que fan dels centres de recuperació de fauna una eina fonamental en la conservació de la biodiversitat: treballant tècnicament, investigant, obtenint material científic per al futur, formant, sensibilitzant i educant. El resultat de més de 25 anys de funcionament dels centres de recuperació de fauna salvatge demostra com el nombre d’exemplars ingressats i els projectes de conservació ex situ s’han anat incrementant de manera progressiva, especialment en els darrers anys.

Agraïm la implicació dels Centres de Fauna a la Setmana de la Natura i els felicitem per la gran tasca que fan!