Visita guiada al refugi de biodiversitat

  • Informació
  • Ubicació

Visita guiada per a totes les edats

De la mà de Javier Oliver, biòleg i naturalista, aprendrem i observarem la flora i la fauna més singular del riu Besòs a través d’una visita guiada a la primera fase del Refugi de Biodiversitat, amb el suport de les il·lustracions de l’EcoAula Visual del Parc Fluvial del Besòs. També coneixerem l’estratègia de renaturalització del riu Besòs impulsada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

La Renaturalització del Besòs comença a Santa Coloma de Gramenet i arriba, com un nou pas endavant en la història del riu, amb la creació del Refugi de Biodiversitat, que té com a objectiu principal millorar la qualitat ambiental i la resiliència de l’ecosistema fluvial creant nous hàbitats protegits i espais per a l’educació ambiental i la divulgació científica.

La primera fase del Refugi de Biodiversitat, ja executada i es converteix, gràcies a la creació de 3 nous espais d’aigua (la llacuna didàctica i les dues llacunes hàbitat), en una àrea protegida on s’està recuperant la vegetació fluvial autòctona i millorant l’hàbitat per a les espècies de fauna pròpies de la conca del Besòs.

El Refugi de Biodiversitat al Riu Besòs, Fase 2 cuenta con el apoyo de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), financiado por la Unión Europea – NextGenerationEU.

Observacions

Inscripcions a través del Grameticket (https://grameticket.cat/) o enviant un correu al Centre d'Educació Ambiental d'Ecometròpoli (ecometropoli@gramenet.cat) amb concepte del correu Setmana de la Natura.

És recomanable portar pantaló llarg i calçat tancat.