FEM CIÈNCIA CIUTADANA! Comptem els nius d’oreneta cuablanca de Santa Cristina d’Aro

  • Informació
  • Ubicació

Durant l'activitat, coneixerem a fons a les orenetes cuablanques, i recorrerem els carrers del centre de la població a la recerca dels seus nius.

L’activitat està emmarcada en el projecte de ciència ciutadana PROJECTE ORENETES de l’ICO (Institut Català d’Ornitologia) i amb la nostra implicació participarem en la conservació d’aquesta espècie.

NIU CENSAT, NIU PROTEGIT!

Per començar, farem una breu explicació sobre com identificar les orenetes cuablanques, com viuen, com s’alimenten, com són els seus nius i en quin estat de conservació es troba l’espècie. També aprendrem a fer el recompte de nius, quins hem de comptar i quins no, i com omplir les fitxes de camp.

En petits grups o unitats, ens repartirem els carrers i els diferents edificis del nucli urbà de Santa Cristina i anirem anotant les observacions en una fitxa.

Quan acabem la ronda, ens reunirem en el punt de trobada un altre cop per tal de recollir les fitxes de tothom i tancar l’activitat.

Posteriorment, els organitzadors entrarem totes les dades obtingudes al portal projecteorentes.cat i en publicarem el resultat a les xarxes.

Enguany serà el quart any que participem en el recompte de nius al nucli urbà de Santa Cristina d’Aro amb la finalitat de conèixer l’estat poblacional del municipi i poder estudiar la seva evolució en el temps.

Observacions

Inscripcions a: grupnaturasterna@gmail.com

Us aconsellem que porteu un calçat ben còmode, una ampolla amb aigua, una carpeta de tapa dura amb un bolígraf, uns prismàtics (opcional) i el navegador del mòbil.