Plantes i algues comestibles i remeieres de costa
Vols aprendre a identificar les herbes i algues comestibles i remeieres més comunes que trobem a les zones de costa en una època tan formidable com aquesta?
Aquesta sortida donarà els coneixements bàsics sobre el món de les plantes comestibles perquè els participants puguin sortir a buscar-les amb seguretat, aprenguin a respectar l’entorn natural on viuen, aprenguin com identificar-les i també les principals formes d’utilitzar-les a la cuina i la seva conservació.
Els participants aprendran:
– Identificar correctament les diferents espècies al camp usant principalment les fulles, tiges, flors o bulbs (es veuran plantes tant de prats de muntanya, boscos i matollars mediterranis com d’ambients de ribera)
– Diferenciar les espècies semblants i principalment les espècies tòxiques.
– Les principals utilitats com plantes comestibles.
– La seva conservació.
– Les principals utilitats tradicionals així com les aplicacions més innovadores
Observacions
- Públic: General, no cal una formació prèvia especialitzada i seran també benvingudes les persones de diversos sectors professionals amb interès per la natura, la salut o l’alimentació i la cuina.
- Dificultat: Baixa. Caminarem per senders i camins de sorra i amb pedres amb poc pendent. Cal que les persones estiguin acostumades al trànsit fora dels camins.
- Transport: Recomanem usar el transport públic, però també es pot venir en vehicles privats. Es potenciarà l’ús compartit de vehicles per tal de minimitzar l’impacte en l'entorn. En cas d’alguna dificultat en trobar transport, consulta’ns i buscarem la millor solució!
Compartir: