Biodiversitat en joc: conservem la flora autòctona dels penya-segats litorals
Aquesta activitat no està oberta al públic
A través d'una exposició i de jocs col·laboratius per a diferents edats, coneixereu l’impacte de les plantes invasores en els hàbitats litorals de la Costa Brava i Cap de Creus, i sabreu què podeu fer per ajudar a conservar la nostra flora autòctona.
LIFE medCLIFFS és un projecte de conservació de la natura que treballa per millorar la gestió de les plantes invasores en els penya-segats mediterranis de la Costa Brava i Cap de Creus.
En el marc d’aquest projecte s’han dissenyat cinc plafons expositius en què s’expliquen els objectius del mateix, les espècies de flora endèmica que es volen conservar als penya-segats litorals de la Costa Brava i en especial al Parc Natural de Cap de Creus, i les espècies de flora exòtica invasora que es volen controlar.
Aquests plafons expositius es complementen amb una proposta educativa formada per diferents recursos pedagògics (dues sortides de camp i quatre jocs de taula cooperatius) per tal de fer descobrir a infants i joves l’impacte que generen les plantes invasores als ecosistemes naturals, i sensibilitzar-los sobre aquesta problemàtica.
En el marc de la Setmana de la Natura (del 22 de maig al 5 de juny de 2023) s’ofereixen dinamitzacions pedagògiques gratuïtes dels jocs a escoles i instituts de les comarques gironines. Aquestes activitats estan realitzades per l’Associació La Sorellona i compten amb el suport econòmic Programa LIFE de la Unió Europea.
Per a participar-hi cal fer la sol·licitud al Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA), mitjançant el següent formulari.
Més informació: Biodiversitat en joc LIFE medCLIFFS – CILMA
Observacions
Activitat dirigida a escoles i instituts.
Les activitats es realitzaran en les escoles i instituts de les comarques gironines que ho sol·licitin.
Compartir: