La Fageda, un bosc centreeuropeu

  • Informació
  • Ubicació

Prop del Santuari de Gresolet, al municipi de Saldes, hi trobem el bosc de Gresolet, amb una interessant i molt ben conservada fageda, on descobrirem arbres monumentals com el Faig Gros o el Setrill, entre d’altres. La ruta ens permetrà conèixer a fons aquest ecosistema de gran vàlua.

Prop del Santuari de Gresolet, al municipi de Saldes, hi trobem el bosc de Gresolet, protagonista de les primeres campanyes conservacionistes a Catalunya, cap principi dels anys 20 del segle passat. No es va protegir, però, fins el 6 de maig de 1982, quan va ser catalogat, juntament amb el massís del Pedraforca, com a Paratge Natural d’Interès Nacional, pel Parlament de Catalunya. Ja fa 40 anys!
A la zona hi ha una interessant i molt ben conservada fageda, on trobem arbres monumentals com el Faig Gros o el Setrill, entre d’altres.
La ruta ens permetrà conèixer a fons aquest ecosistema de gran vàlua.

Acompanyats per Ferran Sayes, educador ambiental de Iprojecta, empresa adjudicatària de la licitació del concurs dels Serveis d’Informació i Educació Ambiental 2020-2022

Observacions

Cal portar roba i calçat adequat per caminar per muntanya, ulleres de sol, protecció solar, aigua i quelcom per menjar (preferentment en envasos reutilitzables). Sortida amb cotxes propis

Compartir: