Descoberta del riu

  • Informació
  • Ubicació

En aquest taller, els i les participants coneixeran en primera persona els organismes aquàtics, vertebrats com invertebrats, que habiten els cursos fluvials de la conca del Ter.

L’activitat consisteix en una sessió adaptada de mostreig científic de fauna fluvial, sobretot piscícola, on la mainada podrà participar activament en la captura i processament de les mostres obtingudes.

El taller és totalment pràctic, els educadors portaran el material tècnic necessari (trampes, salabres, plates, lupes…) per tal que els nens i nenes tinguin l’oportunitat d’observar els habitants del riu o riera i puguin classificar-los diferenciant entre vertebrats i invertebrats. S’introduirà també el concepte de regne animal i les principals característiques de cada regne. Es relacionarà la vida de la fauna de riu amb les espècies de flora de bosc de ribera més importants dels rius i rieres mediterrànies.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de descoberta i respecte pel medi natural. Propiciant la descoberta dels animals vertebrats que viuen al riu a través d’una part del taller i la captura dels animals invertebrats i la seva qualitat d’organismes bioindicadors.

S’explica també als infants les tècniques de captura de fauna utilitzades per pescar els animals vertebrats i invertebrats i que aquestes resulten innòcues pels animals, i totalment segures pels participants a l’activitat.

Observacions

Més informació i inscripcions a www.ludivers.cat

Ens trobarem als Jardins de la Devesa i des d'allà ens desplaçarem fins la riba del riu Ter, on es realitzarà l'activitat.

Les participants menors d'edat hauran d'anar acompanyades d'un responsable.

Compartir: