Bioblitz Metropolità

  • Informació
  • Ubicació

Un bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té l'objectiu principal de fer un recompte d'espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. Es pretén que el públic pari atenció en la biodiversitat d'aquests espais i en la seva importància per al funcionament correcte dels ecosistemes. La 5a edició del Bioblitz Metropolità se celebrarà el cap de setmana del 21 i 22 de maig

La 5a edició del Bioblitz Metropolità se celebrarà el cap de setmana del 21 i 22 de maig. Com en les darreres edicions, es combinarà la participació a les xarxes socials amb les activitats presencials.

Es convida la ciutadania a assistir a les propostes que tindran lloc a les Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitans, totes relacionades amb l’elaboració d’uns cens d’éssers vius. Paral·lelament també s’anima a penjar fotografies a les xarxes socials de les diferents espècies de flora i fauna que s’observin.

Un bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té l’objectiu principal de fer un recompte d’espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. Es pretén que el públic pari atenció en la biodiversitat d’aquests espais i en la seva importància per al funcionament correcte dels ecosistemes, cosa imprescindible per al control dels organismes patògens, com és el cas del coronavirus que va causar la pandèmia mundial.

Pots participar a les activitats dirigides a les Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitans.
A través de les xarxes socials pots publicar fotografies de detall, amb resolució, en color i sense filtres de la fauna i flora observada als parcs i a les platges. Poden ser tota mena d’organismes: ocells, insectes com ara papallones, escarabats, abelles i vespes, aràcnids, rèptils, amfibis, peixos, arbres, flors, etc. Per poder identificar l’espècie és important que es mostrin totes les parts del cos de l’ésser viu. En cas que es tracti d’una planta, cal que es vegi el detall de la tija o el tronc, fulla, flor o fruit si en té.
Publica la fotografia al teu perfil de Twitter o Instagram (tria només una de les dues xarxes socials per no repetir observacions), etiqueta en la publicació el perfil @ParcsplatgesAMB o @parcsplatgesamb i fes servir l’etiqueta #BioblitzMetropolità22.

Si coneixes l’espècie, afegeix -hi el nom vulgar i/o científic i, si no, pregunta’ns de quina espècie es tracta. Intentarem contestar totes les vostres consultes amb la col·laboració de científics experts.

És molt important que indiquis en quin parc o platja l’has observat.

Les publicacions de les fotografies es poden fer al llarg de tot el cap de setmana del 21 i 22 de maig.

S’elaborarà un cens de biodiversitat dels parcs i les platges metropolitans amb el recompte de totes les espècies que s’hagin observat.

 

Observacions

Activitat que es realitza de manera simultania a 42 jugateques dels parcs metrolpolitans, per tant l'afluencia de gent por ser molt elevada, unes 450 persones. Tot i això entenem que no tingeu estoc de tants braçalets

Compartir: