Participa en un cens de tortuga mediterrània a la reserva de l’associació Trenca a la Vall Major de Bovera

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

L'Associació Trenca i Endesa us convidem a participar en l'elaboració d'un cens a la nostra comunitat protegida de tortugues mediterrànies a la Vall Major de Bovera. Sensibilització i consciència de la importància de preservar i tenir cura de la nostra fauna, són l'objectiu d'aquesta activitat.

L’any 2015, l’associació Trenca posava en marxa un refugi per una espècie en perill d’extinció, la tortuga mediterrània (Testudo hermanni) a la seva finca a la Vall Major de Bovera, a les Garrigues. En el marc d’aquest projecte, que va comptar amb el recolçament d’Endesa des del primer moment, s’han alliberat ja 172 individus (provinents en gran part del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya).

Per realitzar els censos, s’utilitzen gossos que actuen com a detectors biològics provinents de l’Equip Caní per a la Conservació de Trenca (ECCO – Trenca). Aquests gossos estan especialment entrenats per a detectar tortugues per la seva olor i són més efectius que els censos tradicionals amb investigadors humans.

A l’activitat proposada, ens acompanyarà Jara, una gossa molt professional i que ens guiarà en l’elaboració del cens.

 

Observacions

L'activitat és gratuïta.

Compartir: