MeFiTu (Els Boscos mediterranis, el Foc i Tu, projecte de sensibilització de la problemàtica dels incendis forestals)

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

Aquest taller permet conèixer la història del foc, l'estat dels boscos mediterranis a l’actualitat i entendre el concepte de la gestió forestal i la seva importància per a la prevenció dels incendis forestals.

Es tracta d’un taller de sensibilització envers la problemàtica dels incedis forestals que permet treballar amb els escolars els riscos mediambientals relacionats amb el canvi climàtic i l’estat dels boscos, a més a més de poder estudiar els canvis dels paisatges al llarg dels anys. També permet conèixer la diferent vegetació mediterrània. El taller está dividit en tres activitats que permeten anar adquirint els coneixements sobre gestió forestal i incendis:

La primera activitat és a l’aula per explicar la història del foc i la seva importància per a les societats, la realitat dels incendis forestals en l’àmbit mediterrani i el concepte de gestió forestal com a solució al problema dels incendis. En acabar, es realitza un taller de papiroflèxia per elaborar uns arbres de paper.

La segona activitat és al pati de l’escola en què es realitza una crema controlada de dues maquetes, una simulant un bosc no gestionat i l’altra un bosc gestionat, que permet entendre la importància de gestionar el bosc per a prevenir grans incendis forestals. Aqueta activitat es fa alhora que es relata un conte amb titelles sobre un poble que pasa per dos escenaris de bosc (un gestionat i l’altre no gestionat) on succeeixen dos incendis forestals.

La darrera activitat és a camp, on es realitzen una sèrie de jocs per a acabar d’assolir els conceptes que s’han anat aprenent al llarg de la jornada d’una manera més lúdica i vivencial.

Compartir: