Jornada en linia: El cas de castanyedes amb decaïment i la reconversió en plantacions de coníferes de valor

  • Informació
  • Ubicació

En el marc de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera, es realitza aquesta vuitena jornada de la XXXVIII edició que es realitza de manera telemàtica.

Aquesta jornada abordarà un problema que pateixen les castanyedes com és el xancre (Cryphonectria parasitica). La manca d’oportunitats a causa d’aquesta malaltia fa plantejar la substitució de les castanyedes per plantacions de coníferes de valor.

 

Una de les malalties més importants a les que han de fer front els castanyers, és la
del xancre (Cryphonectria parasitica). Aquesta malaltia procedent d’Àsia està provocant, des de fa anys, canvis a les estructures i composicions de les castanyedes, i ha limitat dràsticament la producció de fusta i de fruit. Les alternatives pel que fa al rendiment de les finques, passen per plantejar el canvi d’espècie per d’altres més valoritzades com l’avet douglas o el pi insignis.
En aquesta jornada s’explicaran diferents casos pràctics en què s’ha portat a terme aquesta actuació. Podrem conèixer de la mà del personal tècnic que ha executat aquestes actuacions com s’han realitzat les accions preparatòries del terreny, els principals problemes que s’han trobat i com s’han pogut solucionar.

 

INSCRIPCIONS:
https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/transferencia/preinscripcio-jornada-tecnica

DIPTIC JTSEG:
www.forestal.cat

Compartir: