La relació entre el benestar, la natura i el turisme

  • Informació
  • Ubicació

Presentació de la tesi doctoral i taller participatiu sobre el potencial del Delta de l’Ebre i dels Ports per al turisme del benestar.

Presentació de la tesi i taller amb les doctores Alba Font i Marta Nel·lo.

11 h | Xerrada a càrrec d’Alba Font sobre la seva tesi doctoral presentada el passat novembre a la Universitat Rovira i Virgili.

L’enfocament participatiu d’aquest treball inclou els parcs naturals del Delta de l’Ebre i dels Ports i les seves potencialitats per al turisme del benestar.

12 h | Taller sobre com potenciar el benestar que proporcionen els espais naturals protegits. La Dra. Alba Font i la Dra. Marta Nel·lo proposen un conjunt de pautes i accions des de la conservació, la gestió comunitària, l’ús públic i el turisme.

Resum de la tesi

La tesi doctoral aprofundeix en la relació entre el benestar, la natura i el turisme des d’una perspectiva teòrica i metodològica.

L’objectiu principal és entendre i demostrar la important contribució de la natura al benestar de la societat des de la conservació, la gestió comunitària, l’ús públic i el turisme. També, es proporcionen un conjunt de suggeriments, recomanacions i pautes per promoure, integrar i potenciar els beneficis que aporten els espais naturals protegits al benestar.

El disseny metodològic de la recerca es basa en un enfocament d’acció-investigació, en el qual han participat activament els agents locals (residents, gestors d’espais protegits, el sector turístic i del benestar) de diversos casos d’Amèrica Llatina i Europa, inclosos els Parcs Naturals del Delta de l’Ebre i els Ports.

Durant l’activitat hi haurà biliomòbil amb una selecció de llibres i materials dels centres de documentació del Parc Natural dels Ports i del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Observacions

Participen les doctores Alba Font i Marta Nel·lo. Universitat Rovira i Virgili, Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET)

En la bibliomòbil col·labora el Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.