Vine a descobrir les enigmàtiques espècies dels Ullals!

  • Informació
  • Ubicació

Per mitjà d'un repte-gimcana, els més menuts de casa coneixeran les espècies de flora i fauna més vulnerable dels Ullals. Descobrireu el misteriós cargolí dels Ullals? En acabar alliberarem samarucs i un ocell.

Els Ullals són punts de surgència d’aigua subterrània, originada a partir de la pluja que cau a les serres calcàries pròximes del Montsià, Ports i Serra del Boix-Cardó. Quan l’aqüífer provinent d’aquestes muntanyes arriba al Delta topa amb els materials argilosos i impermeables, emergint cap a la superfície i creant aquestes bassetes de típica forma circular o d’ull, d’on li ve el nom.

Els Ullals de Baltasar compten amb prop de 50 formacions, de diàmetres compresos entre els 0,5 i els 50 m i la seva fondària oscil·la entre els 0,5 i els 9 m i s’assenten sobre una zona de torbes vegetals de 7 m de potència.

La flora dels Ullals és molt peculiar, amb la sorprenent nimfea blanca i la utriculària, única planta insectívora del Delta. La fauna destaca per la presència de diverses espècies de peixos endèmics de la península Ibèrica, com el samaruc o en perill d’extinció, com l’espinós. A més, martinets i esplugabous s’ajoquen als arbres i canyissars dels Ullals.

Observacions

Inscripció prèvia gratuïta a aquest enllaç: https://bit.ly/3VWLDy0

Compartir: