Ruta de les Gorges del Freser

  • Informació
  • Ubicació

Itinerari per posar en valor el patrimoni geològic i natural del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, amb la interpretació de les roques de Totlomón. El patrimoni històric també hi tindrà un paper destacat: es visitaran antigues mines de ferro i boscos de producció de carbó vegetal.

Aquesta ruta, que iniciarem al costat de la central hidroelèctrica de Daió, a Queralbs, ens permetrà contemplar i interpretar espais com les roques de Totlomón, un dels monuments geològics del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i que es va formar fa més de 500 milions d’anys a través d’una antiga càmera magmàtica.

També visitarem la cascada del Salt del Grill, observarem les grans roques que va arrossegar l’antiga glacera que va circular per la vall i ens endinsarem al bosc de Carboners, on els faigs eren utilitzats per a produir carbó vegetal i poder fer funcionar les fargues de la comarca.

La central hidroelèctrica de Daió i antigues zones d’extracció minera de filons de ferro també seran protagonistes de la jornada.

Observacions

Distància: 5,4 km.

Desnivell: +390 m.

Itinerari circular.

Durant el recorregut no trobarem cap font. Cal portar aigua.

Compartir: