Concurs de fotografia de natura urbana

  • Informació
  • Ubicació

Mitjançant aquest concurs, es vol promoure l’observació de la natura urbana que forma part del nostre paisatge quotidià i descobrir-ne detalls que sovint passen desapercebuts pels nostres ulls en el nostre anar i venir atrafegat.

L’objectiu és realitzar fotografies que plasmin la fauna i flora existent en el municipi, i que mostrin o exemplifiquin els comportaments de les diferents espècies i els seus beneficis per a la biodiversitat i la qualitat ambiental.

L’actual context de crisi climàtica global requereix una resposta dels ens locals, atès que com a actors propers tenen un feedback directe amb la ciutadania, el seu benestar i coneixen les seves necessitats per enfortir l’adaptació a noves condicions ambientals.

Una de les línies d’actuació necessàries per a la mitigació dels efectes del canvi climàtic és la naturalització dels espais urbans, permeabilitzant superfícies i reforçant l’estructura vegetal dels espais verds per reduir els efectes de l’illa de calor, incrementant la biodiversitat i facilitant els processos naturals i els ecosistemes més equilibrats i resilients.

Els prats, gespes, escocells, herbassars i parterres de vivaces tenen importants funcions ecològiques com a espais de gran interès per a la biodiversitat on es desenvolupen una gran quantitat d’invertebrats que permeten alimentar diferents grups faunístics com ara els ocells.

D’altra banda, amb la instal·lació de caixes niu en diferents espais verds es vol afavorir el control biològic de plagues i malalties que afecten diferents espècies, com per exemple la processionària del pi que és devorada per la mallerenga blava. Són exemples de dinàmiques naturals que tenim ben a la vora.

 

Observacions

Les fotografies es poden captar en qualsevol espai del municipi. Els participants poden presentar les obres del dia 22 de maig al 5 de juny.

  • Organitza: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
  • Col·labora: Associació FotoArt Manresa

Consultar bases a aquest enllaç

Compartir: