Ruta de les plantes licoreres

  • Informació
  • Ubicació

Ruta guiada de senderisme sobre plantes silvestres utilitzades en l'elaboració de licors i begudes espirituoses. L'activitat forma part del projecte Paisatges Cooperatius, una iniciativa de dinamització territorial a partir del teixit cooperatiu a Les Garrigues i la Vall del Corb.

Paisatges Cooperatius és un projecte Singulars que aposta per la dinamització del territori a la Vall del Corb i les Garrigues aprofitant el seu teixit cooperatiu. Entre d’altres coses, la iniciativa agrupa diferents cooperatives de la zona que, des d’un àmbit o altre (el tèxtil, l’agroecològic, el gastronòmic i el cultural) fan ús de les plantes espontànies o silvestres de l’entorn, i organitza diverses activitats divulgatives obertes al públic general.

En aquest cas, la ruta de les plantes licoreres serà la tercera sortida guiada per l’entorn que, a càrrec de la cooperativa els Corremarges, permet als participants endinsar-se en el coneixement sobre els usos de les plantes silvestres. Concretament, la ruta es centrarà en les plantes emprades en l’elaboració de begudes espirituoses i licors, ja que una de les cooperatives implicades en el projecte és Tres Cadires, elaboradors de licors i vermuts a Arbeca.

A través de la ruta, es dona especial importància a la rellevància dels coneixements populars sobre botànica, posant èmfasi en la dimensió ecològica i de conservació de la biodiversitat. Així, no només es tracta d’una ruta que permet aprendre a identificar i conèixer les plantes destinades a l’elaboració d’aquestes begudes, sinó que també fa repensar la relació que establim amb la vegetació silvestre i el nostre entorn. Aquesta activitat, juntament amb les altres rutes del projecte (ruta de plantes comestibles i ruta de plantes tintòries) pretén deixar al marge la relació industrial que establim amb la natura per buscar-hi una convivència respectuosa, passant de l’extractivisme a la cooperació.

Observacions

Cal consultar les xarxes socials de Paisatges Cooperatius per inscriure's a l'activitat (@paisatgescooperatius).

Compartir: