Fem LAND ART: jugant al joc per crear ART a la Natura.

  • Informació
  • Ubicació

El LAND ART és un moviment artístic que utilitza elements naturals com fulles, troncs, pedres, aigua … per crear obres d’art jugant amb els materials, les formes, les textures i els colors.

Ens instigarem amb les cartes del joc Land Art de Cuscusian*s per crear la nostra intervenció artística: jugarem amb … , farem la forma… , l’acció de …  i col·locarem les matèria … segons la nostra inspiració.

Per entrar en sintonia amb la natura i sensibilitzar-nos de l’entorn, cada famílies es guiarà d’una de les 14 accions creatives per fer a la Natura que ens proposen des de Cuscusian*s.  Observarem l’entorn i escollirem la millor ubicació per col·locar la nostra obra d’art.

Per acabar li posarem un títol, la compartirem entre tots els assistents i amb l’etiqueta #TheLANDARTGAME

Observacions

Complirem el decàleg per crear Land Art en harmonia amb la natura:

1.      Respectar l’entorn.

2.      Allò que facis que sigui reversible.

3.      En el possible, no afegeixis materials que no siguin del mateix lloc i en cas de fer-ho que siguin innocus i biodegradables.

4.      Mai intervinguis en un parc natural o zona protegida llevat que tinguis el permís exprés.

5.      No apilis pedres per apilar, fer això en excés pot ser contraproduent per als ecosistemes. Repetir i repetir el que ja està fet no és fer Land Art, la idea és que tu facis les teves pròpies creacions de forma nova i original.

6.      No destrueixis elements del patrimoni paisatgístic, ja hi ha moltes pedres pel camp, no cal desmuntar murs secs ni altres elements existents.

7.      No segueixis el joc al peu de la lletra, fes-lo servir amb sentit comú. Com que el joc es basa en l’atzar, de vegades, pot donar combinacions com: retallar + arbres. Sigueu creatius però per favor, no tallis arbres.

8.      “Toca lleugerament la terra” i “Menys és més”: encara que aquestes dues màximes les van dir dos grans arquitectes com Glenn Murcutt i Mies van der Rohe, ens serveixen també quan intervenim la natura.

9.      Aprofita el Land Art per deixar el lloc millor del que l’has trobat.

10. Fes servir la teva saviesa interior i la teva intuïció: connecta amb els elements naturals, ells et guiaran.

Compartir: