EXTRACCIÓ DE PEIXOS INVASORS

  • Informació
  • Ubicació

Captura i sacrifici de perques (perca fluviatilis) i sandres (Sander luciperca) recentment introduïdes a l'embassament d'Escales (Alta Ribagorça) per part dels pescadors joves de la comarca per fomentar la conscienciació amb el problema de les espècies invasores.

Els pescadors joves de l’Alta Ribagorça han vist com fa menys de 5 anys van aparèixer els peixos invasors les perques europees i sandres o lucioperques a l’embassament d’Escales i la consegüent reducció de les espècies autòctones madrilles i truites comuns; i cada any comproven com aquestes espècies van pujant riu amunt i conquistant nous territoris.

El canvi generacional permet que la gent jove sigui conscient del greu problema de les espècies invasores i, per tant, vulgui fer alguna actuació dirigida a la seva reducció poblacional.

L’actuació es farà amb l’autorització del Servei de Fauna i Flora de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, servei competent en espècies invasores.

Observacions

L’actuació està dirigida per joves que han comprovat e informat de l’expansió d’aquestes dos espècies invasores al llarg dels darrers anys, i el seu objectiu final és transmetre a la població que gaudeix del riu i embassament del greu problema de les espècies invasores, amb especial incidència en la gent jove i comptant amb la participació dels estudiants dels cicles formatius forestals i del medi natural del IES del Pont de Suert.

Els organitzadors proporcionarem els estris apropiats per a l'extracció dels peixos invasors.

Compartir: