Ja podeu publicar les vostres activitats per la Setmana de la Natura!

24/03/2022

Compartir:

Aquesta primavera celebrem la natura, novament, entre el Dia Mundial de la Biodiversitat (22 de maig) i el dia mundial del Medi Ambient (5 de juny), gràcies als centenars d’activitats promogudes amb la Setmana de la Natura.

La Terra és un planeta únic, la seva naturalesa física i biològica és la que fa possible la vida, també la nostra, la de l’espècie humana. “Només un planeta” és precisament el lema d’aquesta edició de la Setmana de la Natura. Es remet al lema del Dia Mundial del Medi Ambient que, al seu torn, recupera el títol del primer dia del Medi Ambient, instaurat fa exactament 50 anys. I ens recorda que “la ment humana no té límits. Però el planeta sí. Hem creat tant. Però sovint a costa de la natura. I no podem seguir pel camí dels danys irreversibles al medi ambient”.

Celebrar la natura, descobrir la seva riquesa i la seva bellesa, però també les seves amenaces, i actuar per la seva protecció seran, com sempre, els subjecte de les accions a les quals es pot participar durant la Setmana de la Natura, i que es poden interpretar des de la ciència, l’art o el voluntariat ambiental.

Catalunya, que forma part d’un dels 34 territoris amb més biodiversitat del planeta, és també un dels que tenen més grau d’amenaça. Si en vols saber més, llegeix i comparteix la notícia “Si la biodiversitat entra en crisi, la nostra salut i la vida tal com la coneixem també“.

Les entitats ambientals, veïnals, juvenils o de qualsevol àmbit, escoles, universitats, museus, ajuntaments, i col·lectius que es vulguin implicar en la natura, ja podeu inscriure ara les vostres propostes per la natura.

A partir del 22 de maig, tots plegats, lluint el ja tradicional braçalet verd #SetmanaNatura, celebrarem la natura tot reivindicant la seva protecció, perquè tenim #NomésUnPlaneta.

 

Informació pràctica

Si formes part d’una entitat, organitza una o més activitats per la natura entre el 22 de maig i el 5 de juny!

Abans de la seva organització, consulta el “Document de requisits per organitzar una activitat“.


Un cop l’hagis organitzat, pots publicar-la al web setmananatura.cat a través d’aquest enllaç. Des de l’organització us ajudarem a arribar a més persones i rebreu els braçalets #setmananatura per repartir entre els participants de l’activitat.

– Estigues atent/a als canals de Setmana Natura! Cada setmana publicarem un podcast “Escoltem la natura” on s’entrevistaran entitats ambientals d’arreu de Catalunya i es conversarà sobre els principals reptes que afronta la natura a casa nostra.

Per no perdre’t res, t’animem a seguir la Setmana de la Natura a xarxes socials:
Instagram Twitter Facebook