Gorgues de la vall d’Hostoles fent marxa nòrdica

  • Informació
  • Ubicació

La llera de basalt del riu Brugent i la riera de Cogolls, provinent de les erupcions dels volcans de la zona, presenten salts d’aigua i gorgues de bellesa espectacular. Visitarem diferents gorgues, caminarem amb vistes als cingles del Far, la serra de les Medes i el Puigsacalm, i veurem també les restes de l’antiga indústria que va fer créixer els pobles de la vall a la vora del riu, com ara pedreres, molins paperers, filatures i torneries. Ah!, i amb vistes al castell d'Hostoles, fortalesa de muntanya durant la guerra remença del segle XV. La ruta es farà fent marxa nòrdica; si no n’has fet mai abans, t’explicarem els conceptes bàsics per poder gaudir de l’experiència; si ja coneixes la tècnica i la vols perfeccionar, aquesta sortida és la teva oportunitat! (Et deixem els bastons si no en tens.)

La llera de basalt del riu Brugent i la riera de Cogolls, provinent de les erupcions dels volcans de la zona, presenten salts d’aigua i gorgues de bellesa espectacular. Visitarem diferents gorgues, caminarem amb vistes als cingles del Far, la serra de les Medes i el Puigsacalm, i veurem també les restes de l’antiga indústria que va fer créixer els pobles de la vall a la vora del riu, com ara pedreres, molins paperers, filatures i torneries. Ah!, i amb vistes al castell d’Hostoles, fortalesa de muntanya durant la guerra remença del segle XV. La ruta es farà fent marxa nòrdica; si no n’has fet mai abans, t’explicarem els conceptes bàsics per poder gaudir de l’experiència; si ja coneixes la tècnica i la vols perfeccionar, aquesta sortida és la teva oportunitat! (Et deixem els bastons si no en tens.)

Hora d’inici: 16 h

Durada aproximada: 3 hores 30 min

Punt de trobada: Aparcament vigilat en el trencant C-63/Cogolls

Nivell de dificultat: Baix

Distància:10 km

Desnivell: 200 m

Accessible: Camí accessible (via verda) en la majoria del recorregut, però NO al deixar la via i agafar corriols per accedir a les gorgues.

Preu:14 € adults, 8 € nens (lloguer de bastons inclòs).

Observacions

Cal dur calçat esportiu adient (no bota de canya alta).

Ruta apta per a nens majors de 8 anys (o menors si els pares consideren que els agrada caminar i tenen en compte la distància).

Compartir: