Exposició “Tots podem ajudar el gall fer”

  • Informació
  • Ubicació

Visita a l'exposició itinerant sobre el gall fer al Centre d'Interpretació de l'estació de muntanya de la Vall de Núria.

En el marc del projecte PeriFer Paisatges Vius ha elaborar una exposició itinerant sobre el gall fer amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar les persones que realitzen activitats a la muntanya sobre la delicada situació d’aquest emblemàtic ocell als Pirineus.

Durant tota la Setmana de la Natura, és a dir del 24 de maig al 5 de juny, l’exposició estarà al Centre d’interpretació de la Vall de Núria on podrà ser visitada de manera gratuïta.

L’exposició

L’exposició està dividida en 8 seccions (que es corresponen a un plafó cada una) on s’expliquen diferents aspectes de la biologia del gall fer, les problemàtiques i la conservació: com és el gall fer, com és la seva vida al llarg de l’any, a quin hàbitat viu, com es distribueix a Catalunya, quins són els efectes de les molèsties causades per les activitats humanes, quins altres problemes l’afecten i quines són les accions i mesures que es poden dur a terme per a la seva conservació.

A nivell estètic l’exposició està formada per panells retroil·luminats d’entre 2 i 3 metres d’amplada i 2 metres d’altura, que confomen un cub que es pot visitar tant per fora com al seu interior. El disseny i conceptualització de l’exposició és de la Neus Casanova (@degoma_design) mentre que les il·lustracions són d’en Martí Franch (@martidevic). També formen part de l’exposició un vídeo d’animació i una vitrina amb alguns dels rastres que podem trobar del gall fer al bosc (plomes, pejades, femtes, i fins i tot un niu amb restes dels ous que van eclosionar exitosament!)

Observacions

Tot i que la visita de l'exposició és gratuïta, l'activitat no inclou el bitllet del cremallera per accedir al Centre d'Interpretació.

Compartir: