Un jardí literari. Les plantes en l’obra de Jacint Verdaguer

  • Informació
  • Ubicació

Trobada literària: Un jardí literari. Les plantes en l'obra de Jacint Verdaguer

Jacint Verdaguer tenia un gran coneixement de plantes. Fent un buidatge de la seva obra literària s’han recollit més de 300 tàxons diferents. En aquesta xerrada es farà una pinzellada d’alguns aspectes botànics de la seva obra.

A càrrec de M. Carme Barceló, professora de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.

Jacint Verdaguer (Folgueroles, 1845-Vallvidrera 1902) és una de les figures més importants de la literatura catalana. Quan llegim la seva obra no ens passa desapercebut el gran coneixement que tenia de les plantes, que es posa de manifest, especialment en la poesia. Aquests coneixements prenen protagonisme especialment en alguns poemes que porten noms de flors i en d’altres on n’esmenta una gran quantitat de diferents espècies florals. Fent un buidatge de la seva obra literària hem recollit més de 300 tàxons diferents. En aquesta xerrada farem una pinzellada d’alguns aspectes botànics de la seva obra.

Observacions

Pels assistents que ho vulguin la Biblioteca facilitarà el préstec del llibre Antologia de Jacint Verdaguer, llibre recomanat.

Places limitades. Inscripció prèvia trucant a la Biblioteca o amb el formulari digital. Les places s'adjudicaran per ordre d'inscripció. La inscripció serà confirmada per la Biblioteca.

Compartir: