Entre oliveres centenàries, ruquets i tortugues mediterrànies

  • Informació
  • Ubicació

Et convidem a un “bany d’oliverar” a les reserves de fauna de Trenca a la vall major de Bovera, on neix l'oli Salvatge, per a conèixer una iniciativa única on l’agricultura ecològica conviu amb la natura més salvatge i el patrimoni cultural de l’arquitectura en pedra seca.

Respirar profund i relaxar-se sota les oliveres arbequines centenaries, passejar al costat dels ruquets que pasturen lliurement per les finques, trobar el rastre de les tortugues mediterrànies entre els murs de pedra seca… Et convidem a fer-te aquest “bany d’oliverar” a les nostres reserves de fauna de la vall major de Bovera (Les Garrigues Altes), per a conèixer una iniciativa única on l’agricultura ecològica conviu amb la natura més salvatge i el patrimoni cultural de l’arquitectura en pedra seca.

En grups reduïts i a l’aire lliure per a poder gaudir amb seguretat, recorreràs les finques de la mà d’un membre de l’equip de ‘Salvatge’.

Parlarem del cultiu ecològic de les oliveres i dels animals que viuen a les finques. A més de conèixer els ruquets, entrarem al refugi que hem creat per a la tortuga mediterrània, així que, amb una mica de sort, podràs veure en llibertat a un d’aquests animals tan escassos a la Península Ibèrica. També podràs endur-te unes ampolles o llaunes d’oli, directament de l’oliverar a casa teva!

El punt de trobada és a la plaça de Bovera, a les 10.30h. És imprescindible reservar l’assistència escrivint un email a salvatge@trenca.org

La vall major de Bovera és un dels paisatges més captivadors i desconeguts de Catalunya, als contraforts de la Serra del Montsant, un mosaic de boscos mediterranis i oliverars centenaris de muntanya que s’estaven perdent per l’abandó del món rural.

El 2010 vam començar a recuperar alguns d’aquests oliverars, tornant-los a treballar seguint mètodes ecològics, i prenent mesures per a fomentar la fauna salvatge que viu a les finques. Així neix ‘Salvatge’, l’oli que cuida la vida: un oli d’oliva verge extra ecològic de proximitat, produït des del respecte a la natura i el territori.

Un entorn natural i idíl·lic per a empapar-te de l’essència salvatge del Mediterrani.

Observacions

Activitat gratuïta. És imprescindible fer inscripció prèvia a salvatge@trenca.org o bé al 636 60 09 76 

Compartir: